
T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, SGK gönderdiği yazı gereği 1 Ocak 2018 tarihi itibari ile Kurum tarafından yapılacak ödemelerde kesinti yapılması ve her döneme ait vergi borcu yoktur yazısının aslı Kuruma teslim edilen evrakların içerisine eklenmesi istenmektedir.
Maliye Bakanlığı sistemi üzerinden sorgulamanın yapılabildiği, yayımlanan genelgede elektronik ortamda sorgulamanın yapılabilmesi halinde başka herhangi bir evrak istenmeyeceğine ilişkin açık madde var olduğu bilinmektedir.
Sonuç olarak 1.1.2018 itibari ile SGK taşra teşkilatlarınca meslektaşlarımıza ödenen fatura bedellerinde vergi borcu olan kısım kesinti yapılacağı, vergi borcunu gösterir belgenin elektronik ortamda ödemeyi yapan Kurum tarafından yapılmadı gerektiğini, Meslektaşlarımızdan herhangi başka bir belge istenmemesini içeren yazımız Bakanlığa gönderildi. Cevap yazısı ayrıca web sayfalarımızda paylaşılacaktır.
Bilginize,
GÖNDERİLEN YAZI: