Optisyenlik müesseselerinin reçete kayıtlarını son güne bırakmaları nedeniyle, sistemde yoğunluktan dolayı sistemin çalışmaması, yavaşlama ve aksaklıklar oluşmaktadır.
12 Ekim 2012 - 13:58 'de eklendi.
Bu itibarla sistemin verimli çalışması için SGK Kurumu Şube müdürü Sn. Şükriye Vural ın açıklamasını aşağıda okuyabilirsiniz.
Optisyenlik müesseselerinin reçete kayıtlarını son güne bırakmaları nedeniyle, sistemde yoğunluktan dolayı sistemin çalışmaması, yavaşlama ve aksaklıklar oluşmaktadır.
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
türkiyede 5000 gözlükçü olduğuna göre; 26577/5000 =5,31 yani her bir gözlükçü o gün 5-6 reçete girse zaten 26000 bini buluyo.bu da demek oluyo ki bu rakam bir aylık değil ,sadece bir günlük reçete sayısıdır.vesselam
Gününde kaydediyor ve her gün 15 reçete yapıyorsa, yada ayın son 3 günü oldu ya 20 reçete yaptı herşey nizami olduğu halde kayıt edemedi? Soruyorum size ne olacak ? O damı gözlükçünün hatası ? Artık yeter her başınız sıkıştığında zararı bize ödetmenizden artık sıkıldık. Hazinenin sağlık bakanlığında ayırmış olduğu ödeneğin %2 sini ayırdığı gözlük sektörünü (diğer tüm branşlardaki suistimalden kar etmiş gibi) bu denli mağdur etmeniz hiçbir etik kuralda yoktur.
Sisteminizi güçlendirmek yerine, suçu gözlükçünün sisteminde ve “ayın son gününe bırakıyorlar” boş vermişliğinde bulup! Kurtuldunuz öylemi ? Çok zekice!