T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, Derneğimize yazmış olduğu yazıda, 2012 yılında başlattıkları MOSİP sistemi üzerinden sağlık ödemelerinde e-fatura alıcısı olarak çalışmalarını sonuçlandırma aşamasına getirdiklerini belirterek optisyenlik müesseseleri olan üyelerimizin Gelir İdaresi Başkanlığı’na müracaat ederek mali mühürlerini alıp e-fatura ile ilgili hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini bildirmiştir. Bilindiği gibi, optik sektörü içerisindeki […]
07 Eylül 2014 - 11:38 'de eklendi.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü,
Derneğimize yazmış olduğu yazıda, 2012 yılında başlattıkları MOSİP sistemi üzerinden sağlık ödemelerinde e-fatura alıcısı olarak çalışmalarını sonuçlandırma aşamasına getirdiklerini belirterek optisyenlik müesseseleri olan üyelerimizin Gelir İdaresi Başkanlığı’na müracaat ederek mali mühürlerini alıp e-fatura ile ilgili hazırlıklarını tamamlamaları gerektiğini bildirmiştir.
Bilindiği gibi, optik sektörü içerisindeki anonim ve limited şirketlerin, Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği kapsamında, 2010 yılından itibaren kendilerini e-faturaya hazır hale getirmelerine izin verilmişti. Ancak; Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü, T.C. Maliye Bakanlığı ile entegrasyonunu tamamlamamış olması sebebi ile SGK’ya faturalar manuel olarak kesilmektedir. T.C. SGK Başkanlığı’ndan yapılacak duyuru sonrası, optik sektöründeki anonim ve limited şirketler faturalarını e-fatura olarak keseceklerdir.
E-faturaya geçiş yapacak olan bireysel müesseseler ise, www.efatura.gov.tr web adresinden posta yoluyla veya elektronik ortamda müracaatlarını yaparak mali mühürlerini alıp e-faturaya hazır hale gelmelidirler. Ancak, e-faturaya geçilebilmesi için e-imzanın da olması gerekmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığı’na müracaat esnasında optisyenlik müesseseleri üç farklı yöntemden yararlanabilirler:
1- Entegratör (Başkanlık’tan özel entegrasyon izni almış kurumlardan hizmet satın almak)
2- Özel Entegrasyon (Bilgi İşlem Sistemi altyapısı yeterli olan müesseselerin entegrasyonu)
3- Maliye Portalı (Başkanlık’ça www.efatura.gov.tr web adresi üzerinden ücretsiz olarak sunulan Gelir İdaresi Başkanlığı portalı)
Bireysel müesseselere, ücretsiz ve kullanımı çok rahat olan Maliye Portalı’nı tavsiye ederiz. Ayrıca, muhasebe programı kullanan müesseseler program yapıcıları ile iletişime geçebilirler.
T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü’nün, 20/08/2014 tarih ve 11794631 sayılı “E-Fatura Uygulaması” konulu yazısını okumak için tıklayınız.
E-İMZA
E-imza hakkında daha önce Derneğimizin Türktrust Bilgi İletişim ve Bilişim Güvenliği Hizmetleri A.Ş. (İrtibat Tel: Barış Ciner-0216 469 50 00) ile yapmış olduğu anlaşma kapsamında, optisyenlik müesseseleri e-imzalarını temin edebilirler.
http://www.toomad.net/news.aspx?newsID=177&subeID=1
Saygıdeğer Üyelerimiz,
Karekod sürecinde yaşanan sorunların e-faturaya geçiş döneminde de yaşanmaması adına lütfen işlemlerinizi ivedilikle yaparak optisyenlik müesseselerinizi hazır hale getiriniz.
TOOMAD Yönetim Kurulu
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...
Anneler günü geleneği, Antik Yunanlıların Yunan mitolojisind...
Merhuma Allah’tan Rahmet, kederli ailesine, sevenlerine, sab...
Miyopiye Karşı Güçlü Bir Silah: 2025 Çin Optometri ve Oftalm...
İtalya’nın savaş sonrası en parlak sektör başarılarından bir...
Bu dönüşüm, kullanıcıların işlevlere uygulama olarak erişip,...
Camianın sesi mi, yoksa boşluğun yankısı mı?...
Her ne derseniz deyin; ruhsatsız, vergisiz, denetimsiz ve sa...
Yani derneklerin devri kapanıyor. Zaten yetkisiz elemanlardı,şimdi tamamen yetkisizleşecekler. Bundan sonra kimse derneklere üye olmaz. 🙁