Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, “SGK sadece Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) düzenlemeleriyle gündemde olan bir kurum olmayacak. Toplumsal farkındalığın oluşturulması ve toplumsal bilincin artırılması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecek.” dedi.
15 Kasım 2016 - 15:52 'de eklendi.
ANKARA-Bağlı, SGK ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) işbirliğiyiyle, kurumun Erdoğan Özen Konferans Salonu’nda düzenlenen “Diyabette Farkındalık Sempozyumu”na katıldı.
SGK’nın görevinin sadece hastalanan vatandaşların tedavi masraflarının karşılanması olmadığını belirten Bağlı, sosyal güvenceye sahip vatandaşların sağlıklı şekilde yaşamını sürdürebilmesi için önlem alıp, proje geliştirilmesinin de görevleri arasında yer aldığını söyledi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun daha önce Sağlık Bakanı olarak görev yapmasının kendilerine önemli katkı sağladığını ifade eden Bağlı, “SGK sadece SUT düzenlemeleriyle, ‘falanca ilaç geri ödeme kapsamına alındı, falancası alınmadı’ tartışmalarıyla gündemde olan bir kurum olmayacak. Toplumsal farkındalığın oluşturulması ve toplumsal bilincin artırılması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecek.” diye konuştu.
Diyabetin toplum sağlığı için önemli bir sorun olduğuna dikkati çeken Bağlı, diyabet konusunda farkındalığın ortaya çıkartılması ve toplumsal bilincin artırılmasının SGK’nın aktüeryal dengeleri açısından önemli olduğunu bildirdi.
SGK Başkanı Bağlı’nın açılış konuşmasının ardından sempozyuma, diyabet konusunda uzman akademisyenlerin sunumlarıyla devam edildi.
Hükümetin 100 Euro’luk doğrudan destek programı, yaz ayların...
Gözlüklerin yurda yasa dışı yollarla sokulduğu ve ticari ama...
Gaziantep Optikçiler Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Mesaj...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...
Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...