Konya Ticaret Odası’nın (KTO) ev sahipliğinde Tıbbi Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi. Seminerin açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy, “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirildi. Bu doğrultuda Tıbbi Cihaz Satışında […]
30 Nisan 2015 - 14:29 'de eklendi.
Konya Ticaret Odası’nın (KTO) ev sahipliğinde Tıbbi Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.
Seminerin açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Deresoy, “Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirildi.
Bu doğrultuda Tıbbi Cihaz Satışında görev yapan personelin belgelendirilmesi gerekmektedir. Yönetmelikle, Medikal market, Gözlük camı, Gözlük çerçevesi, distribütör ya da bayi olarak tıbbi cihaz satışı yapan tüm işletmelerin mutlaka; belgeli bir sorumlu müdür bulundurmaları, bu işletmelerde satış, tanıtım ve klinik destek elemanı olarak görev yapan tüm personelin belgelendirme şartı getirilmiştir.
Yönetmelik kapsamında 15 Kasım 2015 tarihine kadar şartların yerine getirilmesi ve yetki belgesinin alınması gerekmektedir. Son derece önemli olan bu konuda Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘ndan yetkililer sizlerle yönetmelikle ilgili bilgiler paylaşacak. Üyelerimizin yeni yönetmeliğe en kısa zamanda uyum sağlamalarını istiyoruz” dedi.
KTO Meclis Üyesi Yılmaz Kaya da, “Yönetmeliğin sektörümüzde yer alan üyelerimiz tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla bilgilendirme seminerimizi düzenledik. Seminerimizde yönetmelikle ilgili taraflar bir araya geldi. Katılımcı uzmanlar yönetmelikle ilgili merak edilen konularda gerekli bilgiyi verecekler” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Ali Sait Septioğlu ise, “Bu mevzuatla tıbbi cihaz sektörünün çizgisi çizildi. Kimlerin bu sektörde çalışacağını, kimlerin neyi ne şekilde yapacağını belirleyen bir yönetmelik. Bu yönetmelikle satış yerlerine belirli bir standart buralarda çalışacak kişlere belirli bir standart getireceğiz. STK’larımızın da bundan sonraki süreçte daha sıkı çalışması gerekecek. Önümüzdeki süreç içinde hazırlıklar bir an önce tamamlanmalı” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ve bilgilendirme sunumunun ardından toplantıya katılan sektör temsilcilerinin yönetmelikle ilgili soruları cevaplandırıldı.
“Optisyenlik müesseselerinde, gözlük camı, çerçevesi ve kont...
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...