Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı olan güneş gözlüğü kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Özellikle güneş gözlüğünün sahte olmamasına dikkat edilmelidir. Aksi halde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
11 Temmuz 2018 - 10:21 'de eklendi.
Atmosfer, Güneş’ten gelen UV ve IR ışınlarını Dünya’ya indiği esnadaki şiddetini her ne kadar azaltsada, bu ışınlar vücudumuzda en hassas olan bölgeye yani gözlerimize zarar verir.
Özellikle alerjik konjonktiva, kuru göz, retina, renkli gözler ve albinizm rahatsızlıkları olan kişiler güneş ışınlarından daha fazla etkilenir. Bu zararlı ışınlardan korunmak için güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Güneş gözlüklerine UV ve IR ışınlarını kıran özel filmli camlar takılır. Ancak bazı merdiven altı üretilen güneş gözlüklerinde bu filmler yerine boya kullanılır ve boya gözde bazı komplikasyonlara neden olur.
ÜÇ DERECEDE ORTAYA ÇIKAN SAĞLIK SORUNLARI
Korneada; kuruluk, kaşıntı, yanma, batma, ağrı ve kanlanma gibi şikayetler boyalı yani sahte güneş gözlüklerinden dolayı birinci derece olarak ortaya çıkar. Bu şikayetler ilaç tedavisiyle düzeltilebilir. İkinci derecede ise gözlerin beyaz kısmında (Konjonktiva) kanlaşma ve göz kapağının çevresinde et oluşur.KÖR BIRAKIYOR…
Asıl ciddi sorun ise üçüncü derecedir. Uzun süre sahte gözlük kullanan kişiler UV ışınlarına maruz kaldığından; sarı nokta ve katarakt gibi körlüğe neden olan hastalıklar ortaya çıkartabilir. Bu durumların kalıcı hasara neden olmaması için göz muayenesi yapılarak uzman tavsiyesinde güneş gözlüğü kullanılmalıdır.
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...
Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüklerinin talimatıyla İlle...