İzmir, dünyada ikinci Avrupa’da ise ilk olacak bir projeye hazırlık yapıyor. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin hayata geçmesi halinde 2050 yılında 10 milyar euroluk yıllık gelire ulaşılabileceği hesaplanıyor. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni açıklayan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, herkesi projeyi sahiplenmeye çağırdı. Aslan, “En az EXPO kadar önemli. Kaldı ki EXPO altı aylık bir organizasyon. […]
16 Nisan 2012 - 14:57 'de eklendi.
İzmir, dünyada ikinci Avrupa’da ise ilk olacak bir projeye hazırlık yapıyor. İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’nin hayata geçmesi halinde 2050 yılında 10 milyar euroluk yıllık gelire ulaşılabileceği hesaplanıyor.
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’ni açıklayan EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, herkesi projeyi sahiplenmeye çağırdı. Aslan, “En az EXPO kadar önemli. Kaldı ki EXPO altı aylık bir organizasyon. Bu proje ise İzmir’i en az 50 yıl ileriye taşıyacak, dünyanın vitrinine çıkaracaktır. Bu proje için gerekli olan kararname zaten mevcut. Geriye bir tek Bakanlar Kurulu’nun kararı gerekiyor. Projeyi başkalarına kaptırmadan harekete geçelim” dedi.
İzmir Sağlık Serbest Bölgesi projesinin İzmir’in en az 2050 yılını hedeflediği anlatan Aslan, şöyle devam etti:
“Dünya genelinde yapılan sağlık harcamaları ortalama 5.5 trilyon dolar. 2012’de sağlık turizmi harcamalarının 100 milyar dolara, sağlık amaçlı turist sayısının da 1 milyara ulaşması öngörülüyor. Normal turistin günlük hizmet bedeli 5 dolarken, sağlık amaçlı turist 100 dolar bırakıyor.
Eğer İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’ne sahip olursak 2050 yılında Euro bazında öngördüğümüz gelir 10 milyar Euro olacak. Ayrıca proje ile doktorlara, sağlık personeline, turizm sektörüne, ulaşım, konaklama, inşaat sektörü gibi birçok sektöre de yeni istihdam olanakları sağlanabilecek.”
EN UYGUN ALAN YARIMADA
Projenin hayata geçirilebileceği en uygun bölgenin ise Yarımada olduğunun altını çizen Aslan, “Proje için Sağlık Bakanlığı’nın 11.10.2011 tarih ve 663 sayılı kanun hükmünde kararnamesi yürürlüğe girmişti. Dolayısıyla iş sadece Bakanlar Kurulu’nun kararına kalıyor.
Sağlık Serbest Bölgesi için yeterli büyüklükte kamulaştırılabilecek nitelikteki hazine arazilerinin bulunması, Dünya ile entegre olmuş üniversite ve tıp fakültelerinin burada yeralmış olması, deniz, dağ, yayla, rekreasyon, kültür ve sağlık turizmi konusundaki mükemmel imkanlara sahip olması da yarımadayı cazip hale getiriyor.” ifadelerini kullandı.
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...