Sağlık personelinin mesai saatleri içerisinde sosyal medyaya girmesi kamu hastaneler birliğini rahatsız etti. İlk olarak Manisa kamu hastaneler birliğinin başlattığı uygulama tüm illerde yankı buldu.
16 Mart 2016 - 13:17 'de eklendi.
Sağlık Bakanlığı yayınladığı talimat ile Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına sosyal medya yasağı getirdi. Yasak ilk olarak Manisa’da başladı.
Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin sağlık kuruluşlarına gönderdiği yazı ile başlayan yasağa gerekçe olarak ise Sağlık Bakanlığı’nın tüm illere gönderdiği talimat gösterildi. Sağlık çalışanlarının Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyaya erişimi engelenmesi sağlık çalışanlarının bağlı olduğu sendikalarda görüş ayrılıklarını da beraberinde getirdi.
Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türkiye sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Sağlık-Sen) Manisa Şube Başkanı Rıtvan Mutlu, yasağı olumlu karşıladıklarını belirterek, “Şu an hastane ortamında sağlık çalışanlarımız maillerine bakabiliyor ve internetten günlük işlerini yapabiliyorlar. Şu an sadece Youtube, Facebook ve Twitter gibi sosyal medyalara erişim yasağı uygulandı. Bunu çok olumlu buluyoruz. Mesai saati içerisinde sosyal medyada vakit geçirilmesindense herkes işine bakar” dedi.
“BU KISITLAMA KÖTÜ BİR İMAJ”
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu’na (KESK) Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Manisa Şube Başkanı Mustafa Irgat ise bu tür kısıtlamaların kimseye faydası olacağını düşünmediğini söyledi. Irgat, “Zaten isteyen kendi telefonları ile sosyal medyaya istediği zaman girebiliyor.
Sağlık çalışanlarının hastanenin internetini kullanarak, sosyal medyaya girmesi söz konusu değil.
Bu kısıtlama kötü bir imaj. Sağlık çalışanları sosyal medya kullanırsa dedikodu yapmaz. Sosyal medya olmadı mı iş yerlerinde sürekli insanlar birbirini çekiştiriyorlar. Bu kısıtlamanın bir faydası yok. Tabi bugünlerde Türkiye’nin gündeminde terör var. Eğer terör konuları ile ilgili paylaşımları engellemekse amaç mantıklı olabilir” şeklinde değerlendirdi.
Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz, yasağın Sağlık Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulandığını belirtip, “Hastanelerdeki bilgisayarların veri tabanları Sağlık Bakanlığının serverine bağlı. Erişimdeki yükü azaltmak için böyle bir karar alındı” dedi.
Tarih, savaşlarda insan ölümleriyle birlikte tarihi eser yağ...
ABD-Çin ticaret anlaşması, optik sektörü için maliyetlerin d...
Küresel lüks gözlük sektörünün önemli oyuncularından Kering ...
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), optisyenlik müesseselerine y...
Ürün Takip Sistemi kapsamında gözlük çerçevelerine verilen 5...
Gözlük sektörü açısından bakıldığında, bu tür kaçak ürünleri...
Optisyenlik artık bir meslek garantisi sunmuyor. İki yıl sür...
Danimarkalı Design Eyewear Group (DEG) tarafından satın alın...
Görme teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan bu gelişme, h...
Türkiye, ocak-nisan döneminde toplam 2 milyon 935 bin 699 ad...