Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinden memnuniyetin 2003 yılında yüzde 39 olduğu, bu oranın 2013’de yüzde 73’e yükseldiği belirtildi.
09 Ağustos 2014 - 14:10 'de eklendi.
Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinden memnuniyet 2013’de yüzde 73’e yükseldi.
Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinden memnuniyetin 2003 yılında yüzde 39 olduğu, bu oranın 2013’de yüzde 73’e yükseldiği belirtildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Murat Yazıcı, son 12 yılda Türkiye’de çok büyük değişimler ve ilerlemeler kaydedildiğini ifade ederek, “Gerçekleştirilen Sosyal Güvenlik Reformu bunların belki de en zor ve ülkemizin geleceği açısından en önemlilerinden birisidir” dedi.
Yazıcı, Türkiye’de SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımının kalktığını anımsatarak, şöyle devam etti:
“Tüm vatandaşlarımıza eşit yakınlıkta duran, herkese eşit, kaliteli hizmet sunan SGK bu reformun baş aktörü olarak ortaya çıkmıştır. SGK olarak hükumetimizin de temel felsefesi ışığında hiçbir vatandaşımızı ayırt etmeden, sağlık hizmeti sunmanın, sosyal sigorta işlemlerini gerçekleştirmenin ve hizmet farklılıkları olmadan işçimizin, işverenimizin ve memurumuzun yanında olmanın uğraşı içerisindeyiz. SGK kurulduğu günden bugüne pek çok yeniliği hayata geçirmiştir. Emekli aylıklarının evde ödenmeye başlamasından, istediğiniz hastaneye gitme ve istediğiniz eczaneden ilaç alma imkanına kadar yapılan birçok yenilik, bir çok iyileştirme sayesinde sağlık hizmetleri memnuniyet oranı 2003 yılında yüzde 39 iken, bugün gelinen noktada yüzde 73’lere yükselmiştir. Amacımız, ihtiyaç duyulan kaliteli hizmeti her daim bir adım öteye götürmektir. Bu nedenle yüzde 73’lerle yetinmeyeceğiz.”
SGK hizmet binalarının yenilenmesi amacıyla bugüne kadar yaklaşık 900 milyon lira kaynak kullandıklarını söyleyen Yazıcı, bu rakamın yıl sonunda 1 milyar lirayı aşacağını ifade etti.
Yazıcı, 2006 yılında 3 kurumun SGK çatısı altında birleşmesiyle başlatılan reform çalışmalarının mevzuatla sınırlı bir süreç olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu reform aynı zamanda zihniyet dönüşümünü de sağlayan düşünsel ve fiziksel anlamda da bir reformdur. Ülkemizde vatandaşa hizmet noktasında yaşanan zihniyet dönüşümüne paralel olarak artık kurumun hizmetlerinin odağında da insan vardır. Yapılacak her işte atılacak her adımda, alınacak her kararda ön planda insan unsuruna yer veriyoruz. Dönüşümü, reformun fiziksel boyutuyla incelediğimizde ise devasa bir yatırımla karşılaşıyoruz. Öncelikle kolay erişilebilir hizmet sunma ilkesi çerçevesinde hizmeti vatandaşımızın ayağına getirebilmek amacıyla Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in talimatıyla 583 adet SGK merkezi kurulmasına dair SGK Yönetim Kurulu kararı alınmış ve bu karar hayata geçirilmek üzere çalışmalara başlanmıştır.
Bu sayede vatandaşlarımızın kurumla olan işlemlerini yapabilmek için zaman kaybına ve maddi külfete katlanma zorunluluğu ortadan kalkmıştır. Gururla ifade edebilirim ki açılma kararı alınan SGK merkezlerinin 490’ını hizmete açmış bulunuyoruz.”
Resmi Gazete 'de yayımlanan düzenlemeye göre tıbbi cihaz ona...
Türkiye’de giderek artan sarı nokta hastalığı havuzuna her s...
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından kart ödemel...
İnsanları görme, körlük ve görme bozukluğu konularında bilgi...
Gözlük kullanıcılarının reçeteli gözlük ve güneş gözlüklerin...
Türkiye’de Optik Sektörü AB ülkelerine göre çok daha farklı ...
Gözlük ve lenslerin tarihini ve nasıl çalıştıklarını biliyor...
Ağustos ayına ait optik katılım payı fatura bedelleri çalışt...
New South Wales Üniversitesi (UNSW) mühendisleri, görme yeti...
30. Yıl gününde bir araya gelmemize vesile olan, şirketimizi...