YENİ KABİNENİN SAĞLIK BAKANI KİM OLACAK? Ülkemizde 10 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halk oylamasıyla yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanmış, seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Yapılan seçim sonrası Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunun boş kalması üzerine Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni başbakanı olarak belirlenmiştir. Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı ve başbakanlığı üstlenmesiyle beraber, Davutoğlu’na […]
23 Ağustos 2014 - 16:45 'de eklendi.
YENİ KABİNENİN SAĞLIK BAKANI KİM OLACAK?
Ülkemizde 10 Ağustos 2014 tarihinde ilk defa halk oylamasıyla yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlanmış, seçim sonuçlarının kesinleşmesiyle Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiştir.
Yapılan seçim sonrası Recep Tayyip Erdoğan’ın koltuğunun boş kalması üzerine Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni başbakanı olarak belirlenmiştir.
Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığı ve başbakanlığı üstlenmesiyle beraber, Davutoğlu’na rahat bir çalışma ortamı sağlamak ve Davutoğlu’nun kendi ekibini oluşturması amacıyla, tüm bakanların Davutoğlu’na istifalarını sunacağı konuşulmaktadır. Davutoğlu’nun ise 3 dönem kuralına takılmayacak isimlerle çalışacağı kulislerde yorumlanmaktadır.
Ak Parti’de Başbakan Erdoğan’a en yakın 2 doktordan birisi Müezzinoğlu diğeri ise Cevdet Erdöl’dür. Bu durumda vekilliğinin 2. döneminde olup ‘3 dönem kuralı’na takılmayan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun göreve devam edeceği almış olduğumuz duyumlar arasında yer almaktadır.
Peki, yeni kabinenin kurulması ve kalibrasyonların oluşumundan sonra ülkemizin sağlık politikalarında ne gibi değişikliler beklenmektedir?
Ülkemiz, jeopolitik konumu nedeniyle atmış olduğu her adımıyla tüm dünya tarafından izlenmektedir. Ortadoğu’nun kalbi olarak nitelendirebileceğimiz ülkemiz bu günlerde Gazze’ye yaptığı sağlık yardımlarıyla gündeme gelmektedir. İçine girdiğimiz bu yeni süreçte sağlık bakanı olacak kişi, ülke siyaseti ve vizyonu bakımından Gazze, Mısır, Myanmar ve Somali’deki hastaların dilinden anlamalıdır. Bunların yanı sıra ülkemiz, sağlığı ekonomik bir sektör olarak ele almalıdır. Çünkü ülkemiz sağlık turizmi olarak birçok ülkeye sağlık hizmeti sunumu yapabilecek potansiyelde, teknolojiye ve yetişmiş personele sahiptir. Avrupa’dan hasta getirip tedavi edebilmemiz durumun da ekonomik anlamda, sağlıkta yeni bir dönüşüm programı yaratmış oluruz.
Yani yeni kabinenin oluşumuyla ülke siyaseti kendini revize edecektir. AKP’de 3 dönem kuralına takılmayan ve değişen yüzlerle omurga güçlendirilerek yola devam edilirken, sağlık politikaları sağlık turizmi ve komşu ülkelerdeki sağlık seferberliği üzerinde yoğunlaşılmalıdır.
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...