Son günlerde özellikle sosyal medya da sırf kendi popülaritelerini artırmak için meslektaşlarımızın kafalarını karıştırmaya çalışan bir grup oluştu.
16 Ocak 2019 - 10:35 'de eklendi.
Değerli Meslektaşlarım,
Birçoğunuz takip ediyorsunuzdur. Son günlerde özellikle sosyal medya da STK’ ların görevlerine talip olmuş yani Türkiye genelinde 22 derneğin başaramadığı, bunca insandan kendilerini daha zeki zannederek, sanki çok farklı girişimlerde bulunuyor gibi, sırf kendi popülaritelerini artırmak için meslektaşlarımızın kafalarını karıştırmaya çalışan bir grup oluştu.
Bu arkadaşlar, Türkiye genelindeki STK’ larımızı hiçe sayarak, sektörümüze zarar verecek girişimlerde bulunmaktadırlar. Tabi ki bunların akıl hocaları da bu arkadaşları uyarması gerekirken, STK’larımızı uyarmayı tercih etmektedir.
Optisyenlik mesleği haricinde, SGK ile anlaşmalı kaç özel sağlık hizmeti sunucu meslek vardır?
Medikalciler, Tıbbi Cihazcılar, İşitme Cihazcıları, Hastane ve Hastane Ekipman Tedarikçileri, Eczacılar…
Bu liste böyle uzar gider. İlk aklıma gelenleri sıralamak istedim. Bu yukarıda saydığım mesleklerin kimisi Oda statüsünde, kimisi dernek statüsünde, örneğin sadece medikalcilerin 16.000 üyesi var.
Acaba sadece yukarıda saydığım meslek gruplarını temsil eden Türkiye genelinde kaç dernek vardır? Hiç düşündünüz mü? Bu mesleklerden örneğin hastanelerin fiyatlarında üst sınırı Bakanlar kurulu belirlemektedir. Yani gözlükçüler gibi daha pahalı bir hizmet verip farkını talep edemez. Medikalciler mi? Onlar yaklaşık bir yıldan uzun süredir ödeme alamamaktan, bankalara teslim olduklarından şikayetçiler. Peki Eczacıların durumu?
Basından “Yaklaşık 3 yıldır tedarikçilerine ödeme yapamayan üniversite hastanelerinin toplam borcu 5.5 milyar TL’yi aştı. Hastanelere tıbbi ve medikal ürün satan firmalar, alacaklarını tahsil edemedikleri için tedariki kesti. Malzeme bulamayan hastanelerin ameliyat ve tedavileri ertelemeye başladığını belirten sektör temsilcileri, sağlık sistemini kilitleyen soruna çözüm getirilmesini talep etti.”
“8 yıldır SUT’taki fiyatların güncellenmediğinin, revize edilmediğinin altını çizen Sağlık bakanı Demircan, ” Bunların güncellenmesi lazım.” dedi.”
“Sağlık Bakanlığı 2017’den önce 120 günde ödemeleri yapıyordu. Bakanlığın düzgün ödeme yapısı firmalara diğer sorunlu kısmı tolere etme imkânı sağlıyordu. 2017 yılında Sağlık Bakanlığı ödemeleri de 9-10 aya uzadı. İyi olan taraf da bozulunca bu durum sektör açısından artık iyice sürdürülemez hale geldi.”
Bu haberlere internette hepiniz ulaşabilirsiniz. Yani sorun sadece bizim sektörde değil. Tüm sağlık sektörlerinde.
Şimdi gelelim bizim ucuz kahramanlara ve onların şakşakçılarına.
Yukarıda saydığım bu kadar meslek temsilcileri, yönetim kurullarının başaramadıklarına bulduğunuz çözüm CİMER’ e mesaj atmak mı? Çözüm bu mu? Bula bula bunu mu buldunuz? Çok büyük işler başarmışsınız gibi de STK’ larımızı töhmet altında bırakmak için açıklamalar yapıyorsunuz. STK’ larımızı yıpratmaya yönelik, amaçlarını benim çok iyi bildiğim bu arkadaşlar, dünyanın kendi çevrelerinde döndüğünü zannediyorlar.
Benim rahatsızlığım gönderdikleri üç beş dilekçe değil, sanki bir şey başarmışlar gibi de derneklerimiz şunu yapamadı, bunu yapamadı açıklamaları… Amaç sektörü provoke etmek.
Değerli meslektaşlarım,
Yukarıda saydığım meslek gruplarının birkaçı ile istişarelerde bulunmaktayız. Bu kez taleplerimizi sağlık sektörleri üzerinden toplu girişimle kurumlara iletmek istiyoruz. Tabi ki SGK kurumunun cam ve çerçeve fiyatlarında artış yapması sektörümüze katkı sağlayacaktır. SUT’ taki fiyatların acilen revize edilmesi gerekir.
Ancak STK’ lar farklı, meslektaş farklı girişimlerde bulunursa bu sektöre zarar verir. Neden STK’ larımız var? O zaman bunların hepsini kapatalım. Herkes münferiden kafasına estiği zaman girişimde bulunsun.
Sektörümüzün hassasiyet gösterdiği Kurum fiyatları gibi bir konuyu kullanarak, derneklerin hiçbir şey yapmadığını ima eden provokatörlere karşı dikkatli olun.
Saygı ve sevgilerimle,
Turgut Vardi/ Gözlükçüler ve Optisyenler Genel Başkanı
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...