Yetkisiz sağlık hizmeti verene hapis cezası Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana ve sağlık hizmeti devamlılık arz edene kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya […]
02 Ocak 2014 - 23:49 'de eklendi.
Yetkisiz sağlık hizmeti verene hapis cezası
Ruhsatsız olarak sağlık hizmeti sunan veya yetkisiz kişilerce sağlık hizmeti verdirenler, bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmibin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. Ancak, olağanüstü durumlarda acil sağlık hizmeti ulaşana ve sağlık hizmeti devamlılık arz edene kadar sağlık hizmeti veren hekimler ve sağlık görevlileri bu cezaya çarptırılmayacak.
Bakanlıkça belirlenen kayıtları uygun şekilde tutmayan veya bildirim zorunluluğunu yerine getirmeyen sağlık kurum ve kuruluşları 2 defa uyarılacak, uyarıya uymayanlara bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin yüzde biri kadar idari para cezası verilecek.
Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen acil hastaya müdahale esaslarına; personel, tıbbi cihaz ve donanım, bina ve hizmet birimleri, malzeme ile ilaç standartlarına uyulmaması hallerinde bir önceki aya ait brüt hizmet gelirinin yüzde beşine kadar idari para cezası uygulanacak.
Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri sırasında veya görevleri dolayısıyla işlenen kasten yaralama suçu, tutuklama nedenleri arasında sayılacak. Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personel, görevleri sırasında işledikleri veya görevleri nedeniyle kendilerine karşı işlenen kasten öldürme, yaralama, tehdit ve hakaret suçlarından dolayı kamu görevlisi sayılacak.
Üniversitelerle birlikte kullanımdaki hastanelerin döner sermayelerinden üniversite yöneticilerine ve öğretim elemanlarına evvelce yapılan ödemeler için borç çıkarılmayacak.
Sağlık müdürlüklerinden ilkyardım eğitimleri için, mesai dışı ve hafta sonunda görevlendirilecek personele ücret ödenecek.
Devlet hizmeti yükümlülüğünden muaf tutulacak
1 Ocak 2013 tarihinden önce yurt dışında mesleki faaliyette bulunan tabipler ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde Türkiye’ye dönen ve en az 3 yıl süreyle Türkiye’de fiilen mesleğini yapanlar devlet hizmeti yükümlülüğünden muaf tutulacak.
Gemi hastane kiralamaları, 2023 yılına kadar 15 yıl süre ile yapılabilecek ve 7 yıla kadar ihale yapılabilecek işlerin süresi de 2023 yılına kadar uzatılıyor.
Belediye ve il özel idarelerinin sorumluluğunda bulunan içme sularının Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü tetkik ve tahlil bedelleri, ilgili belediye ve il özel idaresince karşılanacak. Bu bedeller Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına belediyelerce tahakkuk ettirilecek su kullanım bedellerinden mahsup edilecek.
20 Nisan 2025 günü, Türk optik camiası için unutulmaz bir ve...
“Optisyenlik müesseselerinde, gözlük camı, çerçevesi ve kont...
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...