16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
14:57 - Birlik ve Dayanışma İçin Halı Saha Turnuvası
11:32 - META, EssilorLuxottica’ ya 3.5 milyar dolarlık yatırım yaptı...
Tıbbi cihaz satan firmalara milat; 15 Kasım TIBBİ Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği 15 Kasım’da uygulanmaya başlayacak. Tıbbi cihaz satıcıları, yetki belgesi ve ruhsat olmadan satış yapamayacak. Sektör temsilcileri İstanbul Ticaret Odasındaki (İTO) seminerde yönetmelik nedeniyle yaşanması beklenen sorunları masaya yatırdı. Seminerin açılış konuşmasını yapan ITO Yönetim Kurulu Üyesi Adil Coşkun, Türkiye’nin bölgesel sağlık merkezi […]
23 Eylül 2015 - 15:56 'de eklendi.
Tıbbi cihaz satan firmalara milat; 15 Kasım
TIBBİ Cihaz Satış Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği 15 Kasım’da uygulanmaya başlayacak. Tıbbi cihaz satıcıları, yetki belgesi ve ruhsat olmadan satış yapamayacak. Sektör temsilcileri İstanbul Ticaret Odasındaki (İTO) seminerde yönetmelik nedeniyle yaşanması beklenen sorunları masaya yatırdı.
Seminerin açılış konuşmasını yapan ITO Yönetim Kurulu Üyesi Adil Coşkun, Türkiye’nin bölgesel sağlık merkezi olma hedefine değindi. Coşkun şöyle devam etti: “Türkiye’nin hizmet sunumundan finansman, insan gücünden bilgi sistemine kadar gerçekleştirdiği reform niteliğindeki dönüşüm programı ile bu hedefe doğru hızla ilerliyor. Bizim öncelikli görevlerimizden biri de bu hedeflere ulaşmak için ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda ekonomik ve ticari hayata ilişkin hemen her konuda üyelerini bilgilendirmek” dedi.
RUHSATLARI TEDARİK EDİN
Seminerin oturum başkanlığını yöneten İlaç ve Tıbbi Cihaz Meslek Komitesi Meclis Üyesi Kazım Eryaşar ise “Söz konusu yönetmelik 14 Mayıs 2014’te yayınlandığında yaşanabilecek sıkıntıları dile getirmiştik. Konuyu hala bilmeyen sektör mensupları acilen başvurularını tamamlamalı ve ruhsatlarını tedarik etmeli” açıklamasını yaptı.
SAC AYAGININ üçlüsüyüz
Tüm Tıbbi cihaz Üretici ve Tedarik Dernekleri Federasyonu (TUMDEF) Başkanı Kemal Yazda sektörün ekonomik sıkıntı içinde olduğuna dikkat çekti. Yaz, “Meslektaşlarımızın parası zamanında verilmeli. Meslektaşlarımızı mağdur etmeden sıkıntılarımızı azaltalım. Bizler bu saç ayağının üçlüsüyüz” dedi.
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü
Radyoloji ve Sütur Test Laboratuvar Birim Sorumlusu Ozan Sağlam, “İşin başvuru değerlendirme« kısmındayız.
Bu konuda çok şikayet olacağını bekliyoruz. Tüm satıcılar yasal olacak. Geri kalan iş yapamayacak. Ama yapmaya da devam edecek” diye konuştu.
Tıbbi cihazlar kayıtlı olmalı. İTO Meclis Üyesi ve lmplanter Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Akyüz, ruhsatlandırma süreçlerinin hızlandırılması gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye sağlık turizminde göz ve estetikten sonra diş implantı geliyor. Diş implantının gramı altından pahalı. Titanyum malzeme olduğu için dedektörle ve X-ray cihazında tespit edilemiyor. Ruhsat uygulaması Türkiye’ye özel şekilde kontrol edilemiyor. Bu kontrol Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, Tıbbi Cihazlarda sağlanmalı ve TİTUBB’a tüm tıbbi cihazlar kayıt edilmelidir.
Sektörel Hizmetler Daire Başkanı Ersen Ünsal, satış yerlerinin ruhsatlandırılmasına itibar ettirilmeli” dedi.
Bu uygulamanın Avrupa’da olmadığına dikkat çeken Ünsal, şöyle dedi: “Ruhsatlandırma ülkemizde gerekli olduğu için gündeme geldi. Hedefimiz sektöre bir kimlik oluşturmak ve vatandaşın tıbbi cihazları satış yerlerinden almasını sağlamak. Türkiye llaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası’na TiTUBB) UBB kaydının yapılması zorunlu.
Kaydı olmayan, il Sağlık Müdürlüğü’ne başvuramayacak ve ürünlerini satamayacak.”
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve 2025 yılı sonunda hedeflenen tahsilat rakamlarına ...
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Meta kesenin ağzını bir açtı, kapatmak nedir bilmiyor. Mühen...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.