Sektörümüzün içine sürüklenmek istenilen FİYAT rekabeti üzerinde çok iyi çalışılmış sonunda bizim için başarının asla görünmediği, yalnız bizim değil sonucunda toplum sağlığını da tehlikeye sokacak bir uygulamadır.
27 Ocak 2014 - 11:46 'de eklendi.
Yüz yıllardır insanlığın başına bela olmuş, aynı zamanda da vazgeçilmez bir olgudur REKABET.
Değerli Meslektaşlarım…
Yüz yıllardır insanlığın başına bela olmuş, aynı zamanda da vazgeçilmez bir olgudur REKABET. Değerli sağlıkçı doktor bir dostumuzun HABİL ve KABİL den bu yana dünyada var olan bir gerçek olarak da yorumlandığı bir gerçek. Ancak sadece REKABET değil yeryüzünde var olan tüm duygular ve -veya olgular HZ ADEM (S.A) Ve Oğulları HABİL ile KABİL döneminde başlamış. Örneğin İYİLİK- KÖTÜLÜK
Yaptığım araştırmalara göre kelimelerin zıtları da hep bu hiyerarşiye göre sıralanıyor.
İYİ-KÖTÜ GÜZEL –ÇİRKİN AKILLI- APTAL MANTIKLI – MANTIKSIZ OLUMLU- OLUMSUZ gibi..
Buradan yola çıkarak Hz ADEM in ilk oğlu olan KABİL DÜNYA var olduğu sürece HABİL in zıttı olarak anılacak. Şimdi konumuz olan rekabete geri dönelim. Evet rekabet olmalı mı? Dünya yaratıldığından bu güne hayatın bir gerçeği mi?
EVET, EVET ama bu rekabet denilen şey nasıl olmalı HABİL gibimi yoksa zıttı ile anılan KABİL gibi mi?
Örneğin:
. Bilimsel bir proje üzerinde çalışan bir doktorun insanlığın hizmetine diğer doktorlar ile yaptığı rekabet gibi mi ?
. Bir Öğretmenin vatana hayırlı bireyler yetiştirme konusunda diğer öğretmenler ile yaptığı REKABET gibi mi?
. Bir Polisin yada Askerin vatana hizmet noktasında diğer arkadaşları ile yaptığı REKABET gibi mi?
. Sağlık hizmeti verdiğini düşündüğümüz bir Optisyenin veya Gözlükçünün hastasına en iyi en doğru Gözlüğü verebilmek için verdiği mücadele ve veya Hizmette REKABET gibi mi?
Bu örnekler fazlası ile çoğaltıla bilinir. Şimdi gelelim REKABET in KABİL penceresinden nasıl göründüğüne. Kendinden daha başarılı olanı çekemeyen Başarıya giden yolda denen tüm yolların doğru olduğunu savunan , doğru –yanlış haram- helal iyi-kötü ayrımı gözetmek sizin yalnız kendi doğrusun peşinde koşan. Toplumsal refah ve başarıda kendi refah ve başarısını ön planda tutan .
Günümüz insanına uyarlarsak GLOBAL EKONOMİ , SERBEST PİYASA gibi yaptığı tüm haksızlıklara terminolojik süslü kelimeler ile kılıf arayan kardeşinin bile başarısını kıskançlık gözleri ile izleyen daha doğrusu çekemeyen KABİL gibi mi?
Sevgili dostlar, sektörümüzün içine sürüklenmek istenilen FİYAT rekabeti üzerinde çok iyi çalışılmış sonunda bizim için başarının asla görünmediği , yalnız bizim değil sonucunda toplum sağlığını da tehlikeye sokacak bir uygulamadır. REKABET özellikle FİYAT rekabeti tüm sektörler de ürün kalitesinde düşüşe sebep olmuş , sonucunda tüketici bundan zarar görmüş, kazananın tek olduğu toplumsal refaha ve başarıya hizmet etmediği görülmüştür.
Özellikle sağlık sektöründe yapılan rekabeti insanlarımız hayatları ile ödemek zorunda kalmıştır. Daha dün gibi LAZER AMELİYATLARI reklamları ile binlerce göz hastası ŞAHİN-KARTAL gözü safsatası ile kandırılmış, Ameliyat etme sureti ile İnsanlarımızın göz sağlığı tehlikeye atılmıştır.
Doğru yolun anlaşılması için yada yetkililerin buna müdahale etmesi için birilerinin zarar mı görmesi lazım bunu anlamak mümkün değil.
Bizler sektör temsilcileri olarak bir kez daha uyarıyoruz . Gözlükçülük Mesleğini yalnız ticaret mesleği gibi görenler KAZAN KAZAN mantığı ile savundukları REKLAMLAR ve SERBEST PİYASA REKABET olguları ile Türk Halkının Göz Sağlığını tehlikeye sokacağını, burada kazananın Türk Halkının asla olmayacağını biliyoruz.
KABİL lerin ölmediğini biliyoruz. HABİL lerinde mücadeleyi asla bırakmayacağını bilmenizi isteriz.
TÜM HABİLLERE SELAM OLSUN..
İLKER AYAZ
GÖZLÜKÇÜLER VE OPTİSYENLER KONFEDERASYONU GENEL SEKRETERİ
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...