Reçetelerin reçete kayıt defterine kayıt zorunluluğu SGK sözleşmesinden değil 5193 sayılı yasa ve yönetmelikten kaynaklanan bir zorunluluktur.
02 Ağustos 2016 - 7:44 'de eklendi.
SGK sözleşmesi dolayısıyla bu hususun uygulanmıyor olması yasal zorunluluğu ortadan kaldırmamaktadır.
İlçe Sağlık Grup Başkanlıkları tarafından yapılan optisyenlik müeseseselerinin denetimleri sırasında; müesseselerimiz tarafından karşılanan reçetelerin reçete kayıt defterlerine işlenip işlenmediği kontrol edilmekte, bırakın reçetenin işlenip işlenmediğini, herhangi bir eksiklikte bile cezalı duruma düşmesini sağlamaktadır.
Eczaneler ve Eczane Hizmetleri hakkında yönetmeliğin reçete kayıt defteri ile ilgili 30.maddesi’ nde reçete Kayıt defterinin yerine kaim olmak üzere, ilgili eczacı odasınca tasdik edilmiş bilgisayar formlarının kullanılabileceğini açıkça belirtilmiştir.
12 Nisan 2014 CUMARTESİ/Resmî Gazete/Sayı : 28970 Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumundan:
ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA YÖNETMELİK
Madde 30– (3) Normal reçete ile verilmesi gereken kontrole tâbi ilaçların reçeteli olmak kaydıyla elden yapılan satışlarında, eczanede mevcut reçete kayıtlarının elektronik ortamda tutulması, ilaç takip sistemine kaydedilmesi ve kayıtların eczanede saklanması zorunludur.
SGK denetçileri, Eczanelerde reçete kayıtlarını incelemezler. Eczanelerde, ilaç provizyon sisteminde kayıtlı olan reçeteler reçete kayıt defterine de kayıt edilmiş sayılır.
Reçeteler Optik medula provizyon sisteminde zaten kayıtlıdır. Sonlandırma yapıldıktan sonra, gözlükçünün müdahalesi söz konusu değildir.
Her gün onlarca reçete kabul eden optisyenlik müesseselerinin günümüz teknolojisinde “Reçete kayıt defterine” işlenmesini istemenin hangi mantıkla bağdaştığını ne yazık ki anlamak mümkün değildir.
Optisyenlik müesseseleri tarafından illerdeki gözlükçüler ve optisyenler dernekleri onaylı bilgisayar formlarına alınmış reçete çıktılarının saklanmasının yeterli olması ülke genelindeki optisyenlik müesseselerinin ortak talebidir.
Optisyenlik müesseselerinin, yapmış oldukları gözlüklerin çoğunluğunun zaten Medula optik sistemine kayıt yapılması, bununla yetinmeyerek bir de elle bir deftere kayıt edilmesi, optisyenlik müesseselerine, meslektaşlarımıza iş yüklerinin artmasına sebep olmaktadır.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
5193 sayılı yasa yürürlüğe girdiği zaman bu teknoloji yoktu.
Bu devirde böyle iptidai usullerle çalışmak geri adımdır.bu defter tutma işi biran önce kalkmalıdır.