BIST 100
10.924,53 -1,34%
DOLAR
42,2130 0,24%
EURO
48,8961 0,49%
GRAM ALTIN
5.434,09 0,83%
FAİZ
39,87 -0,05%
GÜMÜŞ GRAM
65,72 1,06%
BITCOIN
102.358,00 0,10%
GBP/TRY
55,6260 0,42%
EUR/USD
1,1566 0,16%
BRENT
63,63 0,39%
ÇEYREK ALTIN
8.884,74 0,83%

ÖSYM’den ‘hatalı okul tür kodu’ açıklaması

osym

ÖSYM'den yapılan açıklamada, son günlerde sosyal medyadaki tartışmalarda ve bazı medya kurumları tarafından yapılan yayınlarda ÖSYM'deki hatalı kod uygulamasından dolayı Anadolu Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin mağdur edildiğine yönelik gerçek dışı bir yorum ile topluma yanıltıcı bilgiler sunulduğu belirtildi.

 

ÖSYM sistemlerinde her okulunun bir kodu bulunduğu ifade edilen açıklamada, zaman zaman okulların adlarının, türlerinin değiştiği, okulların dönüşüme tabi tutulduğu vurgulandı.

Bu nedenle ÖSYM'nin, her yılın başında tüm okul müdürlüklerinden okul kodlarını kontrol etmesi ve varsa bir değişiklik ilgili düzeltmelerin yapılmasını istediğine yer verilen açıklamada, 2013 yılı başında da ÖSYM tarafından diğerlerinde olduğu gibi Türkiye'deki tüm Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlerinin de okul kodlarını kontrol edip yanlışlık varsa düzeltmesini talep ettiğine işaret edildi.

Bu kapsamda 300'ün üzerinde lise müdürlüğünün okul kodlarını ÖSYM sistemine doğru girmiş olmasına rağmen bazı Anadolu sağlık meslek lisesi müdürlüklerinin ilgili düzeltmeyi yapmadıklarına dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"ÖSYM sistemlerinde herhangi bir hata söz konusu olmayıp söz konusu sağlık meslek liselerinin Anadolu sağlık meslek lisesi türüne dönüştürüldüğü ÖSYM sistemine ilgili okul müdürlükleri tarafından bildirilmediğinden doğal olarak bu okullarda okuyan öğrenciler sağlık meslek lisesi mezunu olarak görülmüşlerdir. Aynı şekilde söz konusu olan bu okullarda okuyan öğrenciler de başvuru sırasında bu yanlışlığı düzeltmemişlerdir.

Kendileri başvuru formu üzerindeki sağlık meslek lisesi öğrencisi oldukları bilgisini doğrulamış ve kayıtlarını tamamlamışlardır. ÖSYM sistemine kayıtlı çok sayıda sağlık meslek lisesi mezunu öğrenci de bulunmaktadır. O nedenle bir okulun ve öğrencinin Anadolu sağlık meslek lisesi veya öğrencisi olup olmadığını sistemin belirleme şansı bulunmamaktadır.

Söz konusu sorunun çözülmesi için ÖSYM, MEB ve YÖK birlikte en kısa sürede bir çözüm üretilmesi için bir çalışma yürütmektedirler."

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Ekim 2025

Ekim 2025

Eylül 2025

Eylül 2025

Agustos 2025

Agustos 2025

Temmuz 2025

Temmuz 2025

Haziran 2025

Haziran 2025

Mayıs 2025

Mayıs 2025

Optisyenin Sesi Reklam