09:01 - 15 Temmuz Günümüz Kutlu Olsun.
16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker, bir basın açıklaması yaparak “Gelecekte mesleğimizin en önemli problemi optisyenlerin istihdamı olacaktır” dedi. Optisyenlik programı sayısı ve kontenjan artışına bakıldığında önümüzdeki yıllarda işsizliğin, mesleğimizin en önemli sorunlarından biri haline geleceği çok açıktır. Mevcut okullarımızın bile altyapı (hoca kitap laboratuar vs.) imkânlarının yetersiz olduğu […]
28 Ocak 2015 - 18:41 'de eklendi.
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Gözlükçü Taylan Küçüker, bir basın açıklaması yaparak “Gelecekte mesleğimizin en önemli problemi optisyenlerin istihdamı olacaktır” dedi.
Optisyenlik programı sayısı ve kontenjan artışına bakıldığında önümüzdeki yıllarda işsizliğin, mesleğimizin en önemli sorunlarından biri haline geleceği çok açıktır. Mevcut okullarımızın bile altyapı (hoca kitap laboratuar vs.) imkânlarının yetersiz olduğu gerçeğini bilmeliyiz.
Bu sebeple Optisyenlik programı sayısının katlanarak artması artık optisyenlik eğitiminin niteliğini de tartışılır hale getirmiştir. Optisyenlik programı ve eğitimi ilk olarak 1992 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde başlatıldı. Geldiğimiz süreçte 2014 yılı itibariyle, Optisyenlik program 39 üniversitede açıldı. İstihdam problemi nedeniyle bu sayı mesleğimizi tehdit eder bir duruma geldi. Ön lisans olarak eğitim veren okullarımızdan her yıl 2300 meslektaşımız mezun olacaktır.
Her ilde bir üniversite açılması sonucu, eğer tedbir alınmazsa sadece optisyenlik mesleğinde değil Eczacılık dâhil birçok meslek grubunda üniversiteden yeni mezun insanlarımız istihdam sıkıntısı da beraberinde gelecektir. Bu ve benzeri sebeplerle optisyenlik programı sayısına ve öğrenci kontenjanına bir sınırlandırma mutlaka getirilmelidir. Nüfusa göre Eczanelerde olduğu gibi sınırlandırma getirilmelidir.
Eczaneler medula üzerinden aldıkları provizyonla ilaç reçetelerini kontrol için bağlı bulundukları bölge müdürlüklerine göndermektedirler. Bu reçeteler her bölgede Baş Eczacı altında çalışan Eczacılar tarafından inceleme ve denetimleri yapılmaktadır. Maalesef Optisyenlerin kamuda istihdamı ile ilgili bir düzenleme yapılmamıştır.
İl Sağlık müdürlüklerinde, optisyenilk müesseselerini denetlemek amacıyla istihdam edilmelidir. SGK ‘da Gözlük cam çerçeve fiyatlarının belirlenmesinde; Optik-medula hataları ile ilgili yürütülen çalışmalara; Kurumunuzun gözlükçülerle yaptığı sözleşmelerle ilgili çalışmaları yürüten birimlerine; Optik medula üzerinde aldığımız reçetelerin kontrol ve denetiminde, bölge müdürlüklerinde denetim ve inceleme yapan memurlara danışmanlık yapacak birer optisyen istihdam edilmesi kamu yararına bir uygulama olacağını kanısındayız.
Yeni imzaladığımız optik sözleşme ile her türlü gözlük camı (tek odaklı, silindirik, bifokal, progressive ) ödenmektedir. Cam ve çerçeveden gözlük yapmak bir formasyon eğitim gerektirir. Tespiti yapılmış bu gözlüklerle ilgili sigortalıların kurumlara yaptığı camları ile ilgili ve her türlü konuda şikâyet bildirimlerinde bu eğitimi almış optisyen meslektaşlarımız danışmanlık desteği verebilir.
Optisyenlik /Gözlükçülük tıpkı Eczacılar gibi özel meslek kanunu olan, Sağlık Bakanlığının gözetim ve denetiminde çalışan bir sağlık mesleğidir. Cam ve çerçeveden meslek bilgimizi de katarak yaptığımız gözlük görmeyi temin eden optik sağlık gerecidir. Reklamının yapılması yasaktır. Aynı zamanda sağlık danışmanlığı ve gözlükler için servis hizmeti de vermekteyiz.
Optisyenlerin kamuda istihdamı göz ve görme sağlığı açısından kalitesi daha yüksek bir sağlık hizmeti sunumuna imkân vereceği gibi, kamu kayıp ve kaçakları ile de daha etkili bir mücadelenin yürütüleceği kanısındayız.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.