Optisyenler olarak “Kamuda İstihdamı” yetkililere soruyoruz.
02 Ocak 2017 - 17:26 'de eklendi.
Optisyenler olarak başta Sağlık Bakanlığı ve Bakanımız Sayın Recep AKDAĞ’a, TİTCK ve Başkan Sayın Hakkı GÜRSÖZ’e, S.B Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile diğer Yetkililere aşağıdaki sorularımızı sosyal medya hesapları (facebook, tweet, instegram) ve mail adreslerine yasal hakkımızı kullanarak Kamuda İstihdamı soruyoruz.
Optisyenler olarak bu haklı mücadelemizde siz Meslektaşlarımız da aşağıdaki soruları Yetkililere sorarak sorunlarımızın Yetkililer tarafından bilinmesine ve çözümünün hızlanmasına katkı sağlayabilirsiniz. Saygılarımızla.
SORU 1- ‘2004 Tarihli 5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’ ile Optisyenlik sağlık mesleği olarak tanımlanmıştır. Bu bağlamda 5193 Sayılı Kanun hükmünde görev yapan Türkiyede’ki 6.200’den fazla Optisyenlik Müesseselerini ölçme ve değerlendirme alanında mesleki bilgi gerektiren yazışma, denetleme, ruhsatlandırma, çalışma usullerinin takibi vb. işlemlerini Sağlık Bakanlığına bağlı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerinde hangi unvandaki personeller yapıyor? Ve bu personellerin eğitimleri bunun için yeterli mi?
SORU 2- Optisyenler aldıkları eğitim sonucu; Optisyenlik Müesseselerinin kendi yasa ve yönetmelik gereği taşıması gereken özellikleri, bulundurulması gereken aletleri, stokların tutulmasını, zorunlu defter ve kayıtların mesleki kriterlere uygunluğunu tespit edecek yeterliliğe sahip tek sağlık personelidir. Dolayısıyla ‘5193 Sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun’ hükmünde görev yapan Türkiyede’ki 6.200’den fazla Optisyenlik Müesseselerini ölçme ve değerlendirme alanında mesleki bilgi gerektiren yazışma, denetleme, ruhsatlandırma, çalışma usullerinin takibi vb. işlemlerini yürütmek için (Örnek, Eczane ve Eczacılar) gibi 2017 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı, İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine Optisyen alımı yapılacak mıdır? Yapılacaksa kaç Optisyen alımı olacaktır?
SORU 3- Sağlık Bakanlığı her yıl 30’dan fazla yardımcı sağlık branşının atamasını yaparken, ilk 1992’de açılan ve günümüz de 50 Okul ile yılda 2500’den fazla mezun veren Optisyenlik Bölümü mezunu Optisyenleri yine ‘Sağlık Bakanlığının 29007 Sayılı Sağlık Mesleklerinin İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmeliğinin’ Temel İlkelerine dayanarak, aldıkları eğitimlere ilişkin ilgili kurumlara alımını hiç yapmış mıdır? Yapılmamışsa sebebi nedir?
Optisyenler Platformu
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...