Optisyenler Platformu olarak Ankara’da kamuda istihdam hakkında ilgili tüm yetkili kurumları ziyaret ettik.
10 Mart 2017 - 22:38 'de eklendi.
Sayın Okurlar/ Optisyenler yaptığımız çalışmaları ve görüşmeleri daha iyi analiz edebilmeniz için bilmeniz gereken önemli bir konu var bu da;
Kurumların kendi bünyelerine alacakları personel hakkında çıkardığı Kadro Standartları Yönergesi ve eki olan PDC (Personel Dağılım Cetveli) listesi.
Kısaca: Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları PDC listesine göre alım yapıyor. PDC listesinde olmayan branşlar yani sağlık bölümlerinden alım yapılamaz çünkü PDC listesinde hastanelerin yatak sayısına göre personel sayısı belirlenir ve hangi sınıfa dahil olduğu yer alır zaten yönergede de yapılamayacağı belirtilmiştir. Ayrıca PDC listesinde olmayan branşı hastaneler KPSS atama döneminde talep edemezler çünkü personel talep sistemlerinde çıkmaz sadece Bakanlıktan yazılı talep edebilirler (bizim yaptırdığımız gibi) Bakanlıkta bu yönde yazılı talep olduğundan dolayı PDC çalışması yapabilir.
Değerli Optisyenler daha da kısası; PDC demek kadro demektir. Kadromuz olduğunda ise atamalar kendiliğinden gerçekleşecektir, KPSS kodlarımız da mevcut olup ve bu yönde başka eksiğimizde yoktur.
09.03.2017 Perşembe günü yaptığımız görüşmeler kapsamında:
1. Temasımızı TKHK ‘T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna’ yaptık. TKHK’da yaptığımız görüşmeler neticesinde Optisyenliğin kurumun çıkardığı Kadro Yönergesi PDC (Personel Dağılım Cetveli) listesinin sadece D-6 Göz Hastalıkları Dal Hastanelerinde olduğunu tespit ettik. Bu konuda Optisyenliğin Eğitim Araştırma Hastaneleri ile Devlet Hastanelerinin PDC listesine eklenmesi yönünde başvurumuzu yaptık.
Çünkü Türkiye’de Göz Hastalıkları Dal Hastanelerinin sayısı sadece 2, sonuç olarak Optisyen ihtiyacı da minimum ama Eğitim Araştırma ile Devlet Hastanelerinin sayısı 500’den fazla bu Hastanelerin PDC listesine eklenmemiz demek binlerce Optisyene kadro demektir. Yaptığımız görüşmeler esnasında TKHK’nın yılda bir kez PDC çalışması yaptığını ve 2017 yılı içinde bu çalışmanın daha yeni başladığını 1-2 aya sonuçlanacağını öğrendik ve acilen Optisyenliğin eklenmesi için başvurumuzu yaptık. Ayrıca Göz Dal Hastanelerinin PDC sinde olmamız da örnek teşkil ediyor. Bu bağlamda gelişmeleri yakından takip edip kurum yetkililerini önümüzdeki günlerde tekrar ziyaret edeceğiz.
2. Temasımızı YHGM ‘T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne’ yaptık. Optisyenliğin Sağlık Bakanlığı Taşra teşkilatlarına yani Sağlık Müdürlüklerine kadrosunun açılması hakkında yaptığımız ziyarette tüm müdürlük yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdik. Aynı Devlet ve Eğitim Araştırma Hastanelerinde olduğu gibi Optisyenlik Sağlık Müdürlüklerinin Kadro Yönergesinin PDC listesinde de yok. Bu konuda PDC listesine eklenmemiz hakkında başvurumuzu yaptık. Yönetim Hizmetleri şuan Sağlık Müdürlükleri PDC listesinde güncelleme çalışması olmadığını talebiniz değerlendirildikten sonra olabileceğini belirtti. Bu bağlamda gelişmeleri yakından takip edip müdürlük yetkililerini önümüzdeki günlerde tekrar ziyaret edeceğiz.
3. Temasımızı ‘Sağlık Bakanlığı Özel Kalemine ve Bakan Danışmanlarına’ yaptık. Bu görüşme konum açısından bizim için çok önemliydi. Yaptığımız görüşmelerde hem TKHK’da, hem YHGM’de yaptığımız çalışmaları anlattık ve Bakan Danışmanları ile Özel Kaleme bu çalışmalarımızın biran önce sonuçlandırılmasını talep ettik. Bu doğrultuda Özel Kalem ile Bakan Danışmanları ile irtibat halinde olup, gelişmeleri yakından takip edeceğiz.
Ayrıca Bakanımızla da görüşme ihtimalimiz vardı ama kendileri Erzurum da olduğundan dolayı görüşemedik. Yalnız biz görüşemedik, biz Bakanlıktayken Osman Şimşek ile Orhan Şimşek kardeşlerimiz Erzurum’un Olu İlçesinde AKP İlçe Başkanlığında Bakanımızla yüz yüze görüştüler orda da bizzat dosyamızı verip durumu anlattılar. Bakanımız; ‘Optisyenlerden haberim var son aylarda Bakanlığa birçok başvuru yapıldı hepsini değerlendireceğiz’ demiş.
4. Temasımızı ‘T.C. Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemine’ yaptık. Son olarak Cumhurbaşkanlığına çıktık ve Özel Kalem yetkililerine çalışmalarımızı anlatıp taleplerimizi ilettik. Özel Kalem Optisyenlerin kamuda istihdamı hakkında gereken ilginin gösterileceğini belirtti ve burada da görüşmemizi sonlandırdık.
Böylece 4 aşamada görüşmelerimizi Perşembe günü için bitirmiş olduk. Şuan çalışmalarımızı sosyal medyadan faks, mail ve twit atarak sürdürüp hiçbir gün boş durmayacağız. Birde bu konuda eklemek istiyoruz bize twit atarak mı kadro açtıracaksınız diye gülenler için gelsin, Bakanımızın Özel Kaleminin dediği aynen şudur; twitter’dan nefes aldırmıyorsunuz twitlerinizin hepsini okuyoruz artık çalışma var atmazsınız herhalde diyerek esprili konuşmamız oldu, bu yüzden dolayı biz twitter’dan Bakanımıza yani tabandan-tavana her çalışmayı yaptık yapmaya da devam edeceğiz.
Yaptığımız görüşmelerde bizlere çok sıcak ilgi gösteren TKHK, YHGM, S.B ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem yetkililerine ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyoruz.
Son olarak çalışmaların takipçisi olacağımızı ve Optisyenler Platformunu takip etmenizi rica ederiz.
Optisyenler Platformu
Ankara’dan birkaç kare:
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Çocuğunuzun görme sorunları olup olmadığını nasıl anlarsınız...
Eskiden gözlük takmak neredeyse suç sayılırdı. “Dört göz” la...