TOOMD, Konfederasyon, Federasyonlar ve bir sürü ilimizde Gözlükçüler Derneği mevcut. Burada ki yetkililer gerçekten Optisyenlerin kamuda istihdamı için çalışırlarsa ve bütün optisyenler birlik olursa başarı kaçınılmaz olacaktır.
31 Ekim 2014 - 22:40 'de eklendi.
Bir Optisyen olarak bu kadar çok Optisyenlik bölümü ve mezunu olduğu halde neden hala optisyenlere kadro verilmediğini anlayamıyorum…
Optisyenlik mesleği sadece ticari kazanç sağlayan faaliyetlerini kamu kurumu dışında sürdüren, serbest piyasa psikolojisi ile çalışan bir meslek veya iş grubu olarak değerlendirilmemelidir.
Optisyenlik belli bir eğitim, statü, yasal sorumluluklarının olduğu kadar sosyal sorumluluklarının da olduğu ciddi donanımlı bir meslek grubudur. Ve böyle kabul görmesi gerekir. Mezun olan bir sürü gencin tek çalışma sahası Türkiye’de ki Optik müesseseleridir. Yani her optisyenlik bölümü mezunu Mesul Müdür olarak çalışmak zorunda ya da optik müessese açmak zorundadır.
Oysa optisyenler devlet kadrosunda ilgili birimlerde çalışmayı hak etmiyorlar mı?
Optisyenlerin Devlette İstihdam edilmesi için gerekçeler;
1-Denetim
2-Kalite kontrolün sıkılaştırılması
3-Eğitim kalitesinin yükseltilmesi
4-Halka verilen hizmet kalitesinin yükseltilmesi
5-Sektörel açıkların kapatılması
6-Devlet ile optik piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi olarak sıralayabilirim.
Peki Optisyenler nerelerde çalışabilir?
-SGK bünyesinde reçete kontrol birimlerinde çalışabilir. ( Yeni mezun optisyen SGK da reçete kontrol için yetersizdir diye düşünülüyorsa belli bir süre Mesul Müdür olarak çalışma şartı getirilebilir. )
– İl Sağlık Müdürlüklerinin Tıp Meslekleri ile ilgili biriminde ya da Sağlık Grup Başkanlıklarının ilgili birimlerinde denetleyici ya da resmi işlemlerde çalışabilirler.
– Sağlık kurumlarının göz ile ilgili birimlerinde çalışabilirler..
Şu an Hastaneler de göz ölçüm aletlerini şirket sekreterleri yada hemşireler kullanıyor. Bu ölçümleri Şirket sekreteri yada hemşire değil 2 yıl boyunca eğitim almış optisyenler yapmalıdır.
Mezun bir Optisyen olarak açıklamam gerekirse:
Ülkemizde Ön Lisans seviyesinde Sağlık Personeli yetiştiren üniversitelerin bölümleri incelendiğinde, Optisyenlik Bölümü dışında hepsinin KPS sınavına girme hakkı, tercih yapabilme hakkı ve görev yapabilme hakları vardır. Oysa ülkemizde KPS sınavı ile atanamayan bölümler arasında tek sağlık bölümü optisyenliktir. Optisyen olarak mezun olan meslektaşlarımız özel sektöre mahkum olarak çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu durumda bir adaletsizlik söz konusudur.
Sağlık Personeli olarak mezun olan ve kamu kuruluşlarında çalışamayan tek sağlık personelleri Optisyenlerdir.
Sonuç olarak
Optisyenlik bölümünü bitiripte devlet bünyesinde çalışmak isteyen optisyenler ve optisyenlik bölümü öğrencileri de mevcuttur. Bu güne kadar Optisyenlerin Kamuda İstihdamı İçin çalışmalar yapılmış ve başarısız olunmuşsa eksikliklerimizi hep beraber tamamlamalıyız. TOOMD, Konfederasyon, Federasyonlar ve bir sürü ilimizde Gözlükçüler Derneği mevcut. Burada ki yetkililer gerçekten Optisyenlerin kamuda istihdamı için çalışırlarsa ve bütün optisyenler birlik olursa başarı kaçınılmaz olacaktır.
Bu konuda herkesten destek bekliyor teşekkürlerimi sunuyorum.
Saygılarımla,
Optisyen Nur GÜLEŞ
Rodenstock önümüzdeki aylarda Regen tesisini saf bir mühendi...
Orta Vadeli Program (OVP), kredi kartı ve kredi kullanımına ...
Mahkeme kararı doğrultusunda optik gözlük camlarının hastala...
AB'nin MDR düzenlemesinin Türkiye'de de yürürlüğe girmesi so...
“Silhouette Evi kişisel deneyime odaklanıyor. Schmied, Buras...
Merhumeye Allah’tan Rahmet, Kederli Ailesine, Sevenlerine, C...
Küresel gözlük pazarı büyüklüğünün 2022'de 170,53 Milyar ABD...
Türkiye’de her üç çocuktan birinin göz bozukluğu yaşadığı ve...
Kollarınızı iyice uzatmadan yakını okuyamayacak duruma geldi...
Satışa sunulan mal ve hizmetlere ilişkin satış fiyatı, birim...