Manuel Reçetenin düzenlenmesi veya e reçete düzenlenmesi kısmında taraf biz gözlükçü ve optisyenler DEĞİLİZ.
07 Temmuz 2022 - 13:13 'de eklendi.
Değerli Meslektaşlarımız,
Bilindiği üzere 1 Temmuz 2022 tarihinde SGK tarafından yayınlanan Duyuruda “….. e-reçete ve e-rapor uygulamaları 01/08/2022 tarihi itibarıyla zorunlu olarak başlayacak olup bu tarihten sonra düzenlenmiş manuel (kağıt) rapor ve manuel (kağıt) reçeteler kabul edilmeyecektir…..” denilmektedir.
Oysa halihazırda yürürlükte olan Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzeme Sözleşmesi 3.3.5 hükmü ve SUT ( Sağlık Uygulama Tebliği ) var iken ve optisyenlik müesseseleri tarafından imzalanan sözleşme hükümleri gerek Kurumu ve taraf olan müessese mesul müdürlüğünü bağlamaktadır.
Diğer taraftan Kurum gerekli tasarruf ve düzenlemeye gidebilir. Ancak bu uygulamada yani Manuel Reçetenin düzenlenmesi veya e reçete düzenlenmesi kısmında taraf biz gözlükçü ve optisyenler DEĞİLİZ.
Kurum bu düzenlemeyi hastaneler ve üniversite hastaneleri ile çözümlemelidir. Optisyenlik müesseseleri bu uygulamanın tarafı ASLA değildir.
Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği olarak Kurum ile gerekli iş ve işlemleri takip etmek üzere yazışma ve görüşmeler yapılacaktır.
Bilgilerinize,
Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği MYK
Küresel lüks gözlük sektörünün önemli oyuncularından Kering ...
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), optisyenlik müesseselerine y...
Ürün Takip Sistemi kapsamında gözlük çerçevelerine verilen 5...
Gözlük sektörü açısından bakıldığında, bu tür kaçak ürünleri...
Optisyenlik artık bir meslek garantisi sunmuyor. İki yıl sür...
Danimarkalı Design Eyewear Group (DEG) tarafından satın alın...
Görme teknolojilerinde devrim niteliği taşıyan bu gelişme, h...
Türkiye, ocak-nisan döneminde toplam 2 milyon 935 bin 699 ad...
Şirket, dijital ve fiziksel dünyaları birleştiren bu yenilik...
Eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve gözlükçülerin sağlık ...
Kesinlikle doğru ve yerinde bir İTİRAZ olmuş e-reçete düzenlenmemesi gözlükçülerle ilgili bir durum değil.Türkiye Optik ve Optometrik Meslekler Derneği haklı bir itirazda bulunmuş,e-reçete düzenlemeyen dr. veya hastane kim sorumlu ise onlara yaptırım uygulanmalı..
bir koli yumurta 45 tl, bir lt mazot 30 tl ,yumurta kadar kıymeti olmayan reçete 40 tl komple kaldırsınlar bizide bu zulümden kurtarsınlar