
Bildiğiniz gibi Luxottica/ Essilor işbirliği resmi web sitelerinde yapmış oldukları bir haber ile dünyaya duyurulmuştu.
Dünyaca ünlü İtalyan “Luxottica” ve Fransız “Essilor” gözlük markaları güçlerini çoğaltmak ve uluslararası kimliklerini pekiştirmek amacıyla birleşme kararı aldı.
46 Milyar Avro değerindeki bu birleşme kararının Avrupa tarihindeki en önemli şirket birleşmelerinden biri olduğu belirtiliyor.
İki şirketin birleşmesiyle ortaya çıkacak yeni şirket grubu sayesinde 140 bin üzerinde istihdam yaratılması ve satışların 150’den fazla ülkeye yayılması hedefleniyor.
Rekabet Kurumu, ülkemizde de faaliyet gösteren bu firmaların birleşme durumu neticesinde izleyeceği tavrı belirlemek için yayınladığı bir form ile birleşme sonrasına hazırlık yapıyor.
Rekabet Kurumunun yayınladığı duyuru;
|
Bildirimde bulunan taraf(lar)ın, işlemin kapsamı ile ilgili açıklamalarına aşağıda yer verilmektedir:
Bildirilen işlem Essilor International (Compagnie Générale d’Optique) S.A.’nın (“Essilor”) ve Luxottica Group S.p.A.’nın (“Luxottica”) işletmelerinin birleşmesine ilişkindir. İşlem, Essilor ve Luxottica tarafından halihazırda işletilen işletmelerin kalıcı, tek bir iktisadi yönetim olarak kurulmasını sağlayacaktır. İşlem sonrasında, ortak bir holding şirketi (EssilorLuxottica), meydana gelecek teşebbüs üzerinde tek kontrol sahibi olacaktır.
Yukarıdaki işlem hakkında bilgi, belge ya da görüş sunmak isteyenler bu yazıyı tıklayarak elektronik formu doldurabilirler. |