SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA HAKKINDA AÇIKLAMA Bilindiği gibi 19.11.2014 tarih ve 6569 sayılı Kanunun geçici madde 69 da ” Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu […]
03 Eylül 2015 - 18:49 'de eklendi.
SAĞLIK ALANINDA LİSANS TAMAMLAMA HAKKINDA AÇIKLAMA
Bilindiği gibi 19.11.2014 tarih ve 6569 sayılı Kanunun geçici madde 69 da ” Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır.
Bu eğitimler, Yüksek öğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir ” hükmü uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun olağan planlamalarının dışında, kanuni zorunluluk olarak sağlık alanında lisans tamamlama yapılacaktır. Lisans tamamlama alanı kanunla belirlenmiş olup bu tamamlamada yine ilgili kanunda uzaktan eğitim yöntemine de yer verilmiştir.
Bu konuyla ilgili olarak, belirlenen sağlık alanlarında 03-18 Ağustos 2015 tarihlerinde başvurular alınmış olup başvuru sayısı 100.305’tir. 25-30 Ağustos 2015 tarihlerindeki tercih döneminde adaylardan 79.949 kişi tercih yapmış olup yerleştirme işlemlerini müteakip 07-11 Eylül tarihlerinde ilgili üniversitelere kayıtlar yapılacak ve eğitimler başlayacaktır.
Yerleştirme işlemleri not ortalamasına göre yapılacak olup yaklaşık 40 bin kişilik kontenjana 2015-2016 eğitim – öğretim yılında yerleşemeyenler müteakip yıllarda lisans tamamlama yapabileceklerdir.
Lisans tamamlama eğitimleri kanunun çizdiği çerçevede uzaktan öğretim de dahil üniversitelerimizce belirlenen çeşitli yöntemlerle verilecek olup alanına, müfredatına uygun şekilde yürütülecektir.
Sağlık alanında teorik eğitimlerin bir kısmı uzaktan eğitim yöntemleriyle verilse bile büyük önem arz eden uygulamalı eğitimler yüz yüze yapılmak durumundadır. Uygulamalı eğitimler için üniversitelerimizin sağlık uygulama araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri) yanı sıra Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler de üniversitelerimizin ilgili birimlerinin sorumluluğunda kullanılabilecektir.
Kamuoyuna önemle duyurulur.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Acaba diyorum SN OZVAR BIZ 2014 SONRASI MEZUN GELISIMCILER KAC YIL DAHA DGS SINAVLARINDA SÜRÜNECEĞIZDE 14 ONCESI PAŞA PAŞA LISANS TAMAMLAYACAK HİCMI VICDANINIZ SIZLAMIYOR BENLE UNIYE BASLAYANLAR LISANS TAMAMLADI ATANDIIII TAM 6 YILIM GITTI YAAA ALTIIIIII 4 YIL BEKLEDIM UMUTLA 2 YIL DGS SINAVINDA SÜRÜNDUM YETER AMA ARTIK YETERRRR ACIN 14 SONRASINADA