Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, doktor kontrolünden geçmeden ve göze uyumlu olup olmadığına bakılmaksızın kontakt lens kullanılmamasını istedi. Doktor reçetesiyle alınmayan kontakt lensleri kullanmayı, ‘gözün ölüm fermanını imzalamakla eş değer’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Meltem Yağmur, “Neden? Çünkü doktorlar önce hastanın göz muayenesini yapar. Gözüne […]
28 Nisan 2014 - 15:53 'de eklendi.
Adana’daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Yağmur, doktor kontrolünden geçmeden ve göze uyumlu olup olmadığına bakılmaksızın kontakt lens kullanılmamasını istedi.
Doktor reçetesiyle alınmayan kontakt lensleri kullanmayı, ‘gözün ölüm fermanını imzalamakla eş değer’ olarak tanımlayan Prof. Dr. Meltem Yağmur, “Neden? Çünkü doktorlar önce hastanın göz muayenesini yapar.
Gözüne uygun lensi seçer ve göze takarak bunu değerlendirir. Bu değerlendirmelerden sonra uygun lensi hastaya verir. Doktorun yazdığı reçeteye göre hasta uygun lensi alabiliyor. Sonra hastanın aldığı bu lensin doğru olup olmadığını yine doktorlar kontrol ediyor” dedi.
KOZMETİK LENS UYARISI
Bazı kişilerin renkli göze sahip olmak veya daha güzel görünmek adına rastgele kozmetik lens kullanabildiğini söyleyen Prof. Dr. Yağmur, şu uyarılarda bulundu: “Lens kullanımında hijyen kuralları çok önemli. Uzman doktorlar lens kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri hastalara anlatır ve uygulamalı olarak bunu gösterir. Hiçbir zaman yumuşak kontakt lens takan bir hasta denize ve havuza girmemeli, lensiyle yıkanmamalıdır.
Bunlara uyulmazsa gelişecek problemler gözün kaybına kadar gidebilir. Kozmetik lensler de kullanılıyor. Renkli gözlü olmak isteyenler veya daha güzel görüneceğini düşünenler kullanıyor. Bu lensler de kontrol altında kullanılmalı. Bu lenslerin de göze uyumu çok önemli. Bu lenslerin de göze uygun olup olmadığına uzman doktorların karar vermesi gerek.
Rastgele lensi alıp takmak gerçekten sakıncalıdır. Bir de güneş gözlüğü alırken öncelikle ultraviyole ışıkları absorve edebilecek kalitede iyi camların kullanılmış olmasına dikkat edilmeli. Bir güneş gözlüğü seçmek gerekirse en çok bu önemsenmelidir. Sağda solda satılan gözlüklerin cam kalitesini bilemiyoruz. Dışarıda çok düşük fiyatlara satılan gözlüklerin kalitesiyle ilgili sıkıntılar olabilir.
Dolayısıyla güneş gözlüklerini optikçilerden almak da önemli.” dedi.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...