09:01 - 15 Temmuz Günümüz Kutlu Olsun.
16:55 - Bu çerçeveyle çok şey görmeyin!
09:08 - Optisyenlik bölümüne ilgi sürüyor ama iş bulmak kolay değil!...
11:56 - 7.500 Çocuk üzerinde yapılan çalışma!
11:09 - Optik sektörü denetimlerden payını alıyor
09:25 - Robotun Gözlüklüsü
17:50 - Fielmann, 2030’a Kadar 4 Milyar Euro Ciro Hedefliyor
15:35 - Elektronik Evrak Dönemi Başladı! (Tarama yok)
11:18 - Mezunlar Çok, Kadrolar Yok!
Retina Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Birgi Sönmezer, koyu renk camlı güneş gözlüğü kullanmanın gözlere çok büyük zararı olduğunu söyledi. Gözlüklerde kullanılan cam kalitesinin çok önemli olduğunu belirten Opr. Dr. Birgi Sönmezer, “Güneş ışınları içersinde çeşitli dalga boylarına sahip ışınlar var. Bunların bazıları göze ciddi zararlar vermekte. Bunların büyük kısmı atmosferde kaybolmakta ama dünyaya ulaşan bölümü de […]
21 Mart 2013 - 18:27 'de eklendi.
Retina Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Birgi Sönmezer, koyu renk camlı güneş gözlüğü kullanmanın gözlere çok büyük zararı olduğunu söyledi.
Gözlüklerde kullanılan cam kalitesinin çok önemli olduğunu belirten Opr. Dr. Birgi Sönmezer, “Güneş ışınları içersinde çeşitli dalga boylarına sahip ışınlar var. Bunların bazıları göze ciddi zararlar vermekte. Bunların büyük kısmı atmosferde kaybolmakta ama dünyaya ulaşan bölümü de göze ciddi zararlar vermekte.
Güneş gözlükleri de bu zararlı ışınların süzülmesinde gözün bunlardan korunmasında önemli protezlerdir. Dolayısıyla gözlüklerde kullanılan cam kalitesi çok önemli. Güneş gözlüğü demek, koyu renkli cam demek değil. Çünkü koyu renkli camların tek başına kullanılması bu zararlı ışınların süzülmesini sağlamıyor.
Sadece parlaklığı ve aydınlığı engelliyor. Bu zararlı ışınların süzülmesi için camlara özel bir takım kaplamalar yapılıyor. Bu sayede süzülen ışınlar göze ulaşmıyor. Sadece retina tabakasına değil, gözün diğer bölümlerinde de bunların verdiği zararlardan bu şekilde korunmuş oluyoruz” dedi.
Koyu renkli camların kullanılması durumunda zararlı ışınların göze daha kolay ulaştığını ifade eden Sönmezer, “Çünkü koyu renkli camlar gözün kendi savunma mekanizmasını bu ışınlara karşı geliştirdiği bazı savunma mekanizmalarında ortadan kalkmasına neden oluyor.
Dolayısıyla da göze verdikleri zarar çok daha fazla. Yani insan hiçbir şey takmasa sadece bu koyu renkli camlar yerine hiçbir şey kullanmasa gözün kendi savunma mekanizmaları daha etkili olacak. Koyu renkli camlar kullanılınca da bu sefer gözün savunma mekanizmalarında bir kısmı ortadan kalkıyor.
Işınların göze verdiği zararlar fazlalaşıyor. Netice olarak vatandaşımız güneş gözlüğü kullanmak istiyorsa en önemlisi bu güneş gözlüğünün manasının koyu renkli cam olmadığını bilmesi gerekir. İyi kaliteli güneş gözlüklerinin kullanılması çok önemlidir.
Bütün kaliteli güneş gözlüklerinde bu zararları ışınları süzen kaplamalar camda mevcuttur. “Güneş gözlükleri işportacılardan veya ne olduğu belli olmayan yerlerden alınmaması gerekir” diye konuştu.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre!) yaklaşık 40 TL veren SGK, “Bak işte gözlüğü verdik ya, daha ne istiyorsu...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne çıkıyor. Ancak artan mezun sayısı, iş bulmayı her geçen yıl biraz daha zorla...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir araştırma, çocuklarda hızla artan miyopi sorununa karşı geliştirilen yeni nesi...
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun....
Bir gözlük çerçevesine 118.80 TL, camına da (numarasına göre...
Optisyenlik, sağlık sektöründe cazip bir meslek olarak öne ç...
Fransa’da binlerce çocuk üzerinde yürütülen kapsamlı bir ara...
Bakanlık kaynakları, kayıt dışı ekonomiye karşı sıkı denetim...
Mesleğimizde her müşteri bir hikâye getirir. O gün kapıdan g...
Fielmann, orta vadede hedeflerini de yükseltti. Şirket, yıll...
SGK, MEDULA Optik’te evrakların yalnızca elektronik ortamda ...
Türkiye’de her yıl binlerce optisyen mezun olurken, kamu kur...
Gaziantep Optikçiler Derneği, sektördeki dayanışmayı pekişti...
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Sayın Birgi Sönmezer
Koyu renk camlı güneş gözlüğü kullanmanın gözlere çok büyük zararı olduğunu söylemişsiniz.
Ben şimdiye kadar böyle bir bilgiye rastlamadım. Acaba yeni bir araştırmanın sonucunda mı böyle bir sonuca mı varıldı ?
İnternette hem Türkçe hem İngilizce bir kaynak aradım aynı iddianın yer aldığı bir bilimsel kaynak da göremedim.
Sizden rica etsem iddianızın kaynağını açıklar mısınız?
Yıllardır böyle bir bilgi nasıl gözümden kaçmış öğrenmek istiyorum.
Eğer cevap verirseniz çok sevinirim.
RIFAT KAYIN
23-03-2013
hocamın yerine ben size cevap vereyim koyu renkli güneş gözlüklerinde göz bebeği ortamı karanlık algılar ve daha fazla ışık almayı sağlamak refleks olarak büyür ve eğer o koyu renkli gözlük gerekli antrefileyi de sağlamıyorsa gözün kendisine ait olan savunmada koyu renkten dolayı çöktüğü için göz bu zararlı ışınlara direkt maruz kalacaktır ve sonuçta refraksiyon kusurlarının oluşması kaçınılmaz olacaktır….