Bilim adamları, köpek, ayı ve orangutanların gözünde etraftaki elektrik sinyallerini ve manyetik alanları algılayan moleküller bulunduğunu keşfetti.
24 Şubat 2016 - 18:39 'de eklendi.
Kedigillerde bulunmadığı belirlenen molekül, hayvanların renk algısını etkilemiyor.
Almanya’nın Frankfurt kentindeki Max Planck Beyin Araştırmaları Enstitüsü araştırmacıları, aralarında köpekler, kurtlar, ayılar, tilkiler, porsuklar ve orangutanların da bulunduğu bazı memelilerin gözlerinde bulunan ışığa duyarlı “Kriptokrom 1” adlı molekülün bu hayvanların manyetik alanları algılamasına yardımcı olduğunu ortaya çıkardı.
Kriptokrom 1, hayvanların aydınlık ortamlarda kuzey ve güney kutupları olan dünya manyetik alan çizgilerinin açılarını hissetmelerini ve yönlerini bulmalarını sağlıyor.
Kedigillerde bulunmadığı belirlenen molekül, hayvanların renk algısını etkilemiyor.
Daha önce de Kriptokrom 1 molekülünün göçmen kuşlarda, bakterilerde ve bazı bitki çeşitlerinde bulunduğu keşfedilmişti.
Doksandan fazla hayvan türünün araştırıldığı çalışmaya Berlin’deki Ludwig-Maximilians Üniversitesi, Frankfurt’taki Goethe Üniversitesi, Duisburg, Essen ve Göttingen üniversiteleri de destek verdi.
Araştırma “Scientific Reports” dergisinde yayımlandı.
Eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve gözlükçülerin sağlık ...
Gözlük sektörünün öncü isimlerinden Marcolin ve moda dünyası...
Muş'ta Optisyen Adayları Atölyede Ustalaşıyor, Teori Pratiğe...
GoHub ve AVI’nin dijital ortaklığı, gözlük satışını e-ticare...
"Biz cezalandırılmak değil, desteklenmek istiyoruz. Sisteme ...
Sektörde dillendirilen “nüfusa göre optisyenlik müessesesi” ...
Yapay zekâ sağlıkta ilerliyor, ancak optisyenlik insan dokun...
EssilorLuxottica, Optegra Göz Klinikleri’ni Satın Alıyor: Gö...
CooperCompanies, kontakt lens markası CooperVision’ın 2025 m...
Meslek camiası, Sn. Zeynel Çakırlar’ı unutmuyor, unutturmaya...