BIST 100
11.529,81 0,45%
DOLAR
41,0300 0,07%
EURO
47,7791 0,27%
GRAM ALTIN
4.462,03 0,58%
FAİZ
39,42 -0,58%
GÜMÜŞ GRAM
50,84 -0,04%
BITCOIN
110.144,00 0,52%
GBP/TRY
55,2980 0,21%
EUR/USD
1,1636 0,15%
BRENT
67,31 -2,17%
ÇEYREK ALTIN
7.295,43 0,58%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Kamuoyuna Duyuru

S.S. Optikçiler Optikkoop Temin Tevzii Kooperatifi 2012 yılında tüzel kişilik kazanmış olup, gözlük camları yönünden tescil ettirilmiş TR 2015 75237 tescil nolu “HIGHVISION” markasının sahibidir.

kamuoyunaduyuru

Markamızın kullanıldığı gözlük camları çok odaklı, geniş kanallı, dört bölümde sınıflandırılmış ve ileri teknoloji kullanılmak suretiyle kişiye özel Rx üretimi yapılan ve “ZENITH” ismi altında 2016 yılında ticaret mevkiine çıkartılmıştır.


Bahsi geçen ürünlerimiz 01.04.2016 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu – TİTCK Ulusal Bilgi Bankası’na kaydedilmiş, anılan veri merkezinin kapatılması üzerine, 22.09.2017 tarihinde TİTCK Ürün Takip Sistemi’ne devir ve kaydı gerçekleştirilmiştir.


Kooperatifimiz ile aynı sektörde ve aynı ilde faaliyette bulunan Opak Lens Sanayi ve Ticaret A.Ş. basiretli bir tacir olarak “ZENITH” ibaresinin 2016 yılından bu yana tarafımızdan eylemli olarak kullanıldığını ve gerçek hak sahibinin Kooperatifimiz olduğunu bildiği halde, adına tescil ettirmiş olduğu 2019 34903 nolu markasının ihlal edilip haksız rekabet yarattığımızı ileri sürerek İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi vermiş, ayrıca arabuluculuk süreci başlatmak suretiyle hukuki uyuşmazlık çıkartmıştır.


Kooperatifimiz Başkanı Sayın İlker AYAZ derhal gerekli girişimleri yapmış ve haksız ve hukuka aykırı olarak isnat edilen suça ilişkin savunmasını yapıp, “ZENITH” ibaresinin gerçek hak sahibinin S.S. Optikçiler Optikkoop Temin Tevzii Kooperatifi olduğunu, ibarenin 2016 yılından bu yana eylemli olarak kullanıldığını, atılı suçun unsurlarının oluşmadığını zamana, mekana, olay ve olgulara dayalı olarak somut delilleriyle birlikte izah etmiştir. Nitekim Savcılık Makamı tarafından yapılan soruşturma sonu-cunda Kooperatifimiz ve Sayın AYAZ hakkında 23.03.2021 tarih ve 2021/7940 soruşturma nolu “Kovuşturmaya Yer Olmadığına” dair takipsizlik kararı vermiştir.


Yine haksız ve hukuka aykırı olarak başlatılan ara buluculuk süreci, Kooperatifimiz Başkanı Sayın İlker AYAZ’ın hukuki ithamları kabul etmemesi nedeniyle anlaşmama tutanağı düzenlettirilmek suretiyle 17/05/2021 tarihinde sonlandırılmıştır.


Öte yandan, Opak Lens …A.Ş.’nin değinilen iş ve işlemlerinden son derece rahatsız olan Kooperatifimiz derhal karşı hukuki süreci başlatmış, Opak Lens …A.Ş. adına gerçek hak sahipliği ilkesine aykırı ve kötü niyetli olarak tescil ettirilen 2019 34903 nolu markanın hükümsüz kılınması için İstanbul Anadolu Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde marka hükümsüzlüğü davasını açıp haklılığını ispatlama sürecini başlatmıştır.


Türk Hukukuna ve Mahkemelerinin kararlarında gerçekleştirilen adalete adaletine güveniyor, gereğinin yapılacağına olan inancımızı sükunetle koruyoruz.


Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.


S.S. Optikçiler Optikkoop Temin Tevzii Kooperatifi adına
İlker AYAZ
Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam