İstanbul Ticaret Odası Sağlık İhtisas Komitesi beşinci toplantısını, Yönetim Kurulu üyesi ve Sağlık İhtisas Komitesi Başkanı Sayın Mehmet Develioğlu’nun başkanlığında, 23 Mart 2011 Çarşamba günü saat 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştirmiştir. Toplantıda, komite üyesi Genel Başkanımız Sayın Abdullah Aydın da hazır bulunmuştur. Sağlık sektörü hizmet sunucularını temsil eden Sağlık İhtisas Komitesi üyelerinin bir araya […]
04 Nisan 2011 - 12:30 'de eklendi ve 1383 kez görüntülendi. A+A-
İstanbul Ticaret Odası Sağlık İhtisas Komitesi beşinci toplantısını, Yönetim Kurulu üyesi ve Sağlık İhtisas Komitesi Başkanı Sayın Mehmet Develioğlu’nun başkanlığında, 23 Mart 2011 Çarşamba günü saat 14.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleştirmiştir. Toplantıda, komite üyesi Genel Başkanımız Sayın Abdullah Aydın da hazır bulunmuştur.
Sağlık sektörü hizmet sunucularını temsil eden Sağlık İhtisas Komitesi üyelerinin bir araya geldiği ve İstanbul Ticaret Odası Meslek Komitesi Başkanı ve Meclis üyesi Sayın Yüksel Toksoy ile Meslek Komitesi üyesi Sayın Hızır Yılmaz’ın da hazır bulunduğu toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri üzerinde görüşmeler yapılmıştır.
1- İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Optisyenlik Programı’nın açılması,
2- Nihai tüketiciye %8 KDV oranıyla satılan sağlık malzemelerinin hammadde KDV oranlarının da %18’den %8’e indirilmesi,
3- Sağlık turizminin gelişmesi için gerekli çalışmaların İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılması.
Sağlık İhtisas Komitesi’nin dördüncü toplantısının gündem maddeleri üzerinde, İstanbul Ticaret Odası tarafından yapılan çalışmaların değerlendirilmesinden sonra gündem maddelerine geçilmiştir.
Gündem maddeleri içerisinde birinci sırada yer alan, İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesinde Optisyenlik Programı’nın açılması hususunda gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanarak 2011-2012 eğitim döneminde hayata geçirilebilmesi adına Rektörlük makamına sunulmasına karar verilmiştir.
Gündem maddeleri içerisinde ikinci sırada yer alan, sağlık tıbbi malzeme üreticilerinin tümünü yakından ilgilendiren, hammaddelerin KDV oranlarının %18’den %8’e indirilmesi konusu gündeme alınmış olup ilgili kurum ve kuruluşlarla alınacak randevular sonucu görüşmeler yapılmasına karar verilmiştir.
Gündem maddeleri içerisinde üçüncü sırada yer alan, Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın diğer alanlarda olduğu gibi sağlık turizmi alanına da gerekli katkıları sağlaması gerekliliği üzerinde durulmuştur.
Ancak Sağlık İhtisas Komitesi üyeleri, “sağlık turizmi” teriminin yanlış bir terim olduğunun altını çizerek “sağlık hizmetlerinin uluslararası tedavi hizmetleri” olarak kullanılmasının daha anlamlı olacağını ve bu şekilde yanlış anlaşılmaların da ortadan kalkacağını dile getirmişlerdir. Konu hakkında İstanbul Ticaret Odası’nın gerekli çalışmaları yapacağına karar verilerek toplantı sona ermiştir.
KaynaK: www.gozder.com/news
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Dr. Ce...
İtalya merkezli OEM gözlük tedarikçisi iVisionTech, Fransız ...
Yeni bir makine-öğrenme sistemi, 50’yi aşkın göz hastalığını...
Meslektaş ta, misafir de bizim için önemlidir. Akdeniz'e bir...
Eylül 2023 (dahil) döneminden itibaren sözleşmelerinin yürüt...
Küresel gözlük şirketi Safilo Group ve çok uluslu teknoloji ...
Almanya da internet üzerinden satış yapan bir gözlük firması...
Tıbbi Cihaz Yönetmeliği ve Vücut Dışında Kullanılan (İn Vitr...
Dünyada taklit pazarının büyüklüğü 350 milyar doları aştı. T...
Körlüğün öncelikli ve yaygın sebepleri arasında ırsiyet oldu...