İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle neredeyse tüm mekanların kapısına kilit vuruldu.
18 Mart 2020 - 11:53 'de eklendi.
Esnaf, “Önlem alınması gerekli ama devlet bizim için bir plan yaptı mı? Kiramızı, çalışanların maaşlarını nasıl ödeyeceğiz?” diye soruyor.
Beşiktaş’ın Taksim’in hayalete dönen sokaklarında taksiciler de plaka ücretlerini nasıl ödeyeceklerini düşünüyor.
İSTANBUL – Korona virüsü tanısı konulan kişi sayısının artmasıyla birlikte alınan önlemler de artmaya başladı. İstanbul’un en kalabalık sokaklarında neredeyse insan görmek mümkün değil. Yolda öksüren, hapşıran birinin yüzüne herkes kızgınlıkla bakarken, işletmeler bir bir kepenk kapatıyor…
İçişleri Bakanlığı’nın neredeyse tüm mekanların kapatılmasını öngören genelgesinden sonra Beşiktaş adeta hayalet şehre dönmüş durumda. Konuştuğumuz çoğu esnaf ise esas sorunun korona virüsünün kontrol altına alınmasından sonra başlayacağını söylüyor.
Korona virüsü teşhisi konulan vakaların ardından İstanbullular evlerine kapanmayı tercih etti. Şişli’deki çoğu iş yeri kepenk kapattı. Gezdiğimiz çoğu banka şubesi ise kendilerince önlemler almış durumda. Halaskargazi caddesindeki bir bankanın camında, “Lütfen işlemlerinizi dijital kanallar üzerinden gerçekleştirin” yazısı yazılmış. Çoğu iş yeri ise artık yiyecek içecek için evlere servis sistemine geçmiş.
Halaskargazi Caddesi’nden Taksim’e doğru yürüyoruz… Dışarıda zaruri ihtiyaçlarını gidermek isteyen çok sayıda kişi yüzlerine maske takarak geziyor. Herkes tedirgin ve ağızlarında tek cümle var: Korona virüsü!Günün neredeyse her saatinde kalabalık olan İstiklal Caddesi’nde de çok az sayıda insan var. Gezi Parkı bomboş.
Sokaklarda konuşacak kimseyi bulamayınca taksi şoförleriyle sohbet ediyoruz. Onlar evlerine ekmek götürmenin derdinde… “Virüs en çok bizi vurdu” diyor bir taksi şoförü: “Parası olanlara bir şey olmaz. Biz yanarız. Plaka sahipleri çok gaddar. Onlar ne olursa olsun para derdinde.
Taksiyi kiralayanlar da mecbur bu parayı ödemek zorunda. Normal günlerde bir taksi günlük bin lira para kazanıyordu. Korona virüsü sebebiyle günlük yevmiye bile artık çıkmıyor. Dün 150 lira zor kurtardık. Bugün daha kötü. Henüz siftah bile yapamadım. Araç sahipleri kiralama ücretlerini acil bir şekilde düşürmeli. Yoksa taksiciler işsiz kalacak. Evimize ekmek götürmeliyiz.”
İnternette ‘mim’ kültürünün en sevdiğim karakterlerinden bir...
Görme bozukluğu veya sürücülerin gözlük takmaması nedeniyle ...
Sağlık Alanında Önemli Düzenlemeler Getiren Kanun Teklifi TB...
Meclis Başkanlığı’nın Temmuz ayında da çalışmalara devam ede...
Öğrenciler meslek öğrenmek için girdikleri stajlarda temizli...
Uzmanlara göre Türkiye’de güneş gözlüğü satışlarının yaklaşı...
Danıştay kararı sonrası ithalatçılar çıkmazda: Belgeler alın...
Del Vecchio’nun mirasçıları arasında artan bir çoğunluk, hol...
Fransa, gözlük gibi sağlık ekipmanlarının reklam yoluyla tic...
Gelir İdaresi Başkanlığınca ”İlaç ve Tıbbi Cihaz Teslimlerin...