Her işletme büyüklüğüne göre İSG hizmeti almak zorunda olacak. Bu kapsamda bir yönetmelik değişikliği ve eki yapılarak, tamamıyla elektronik ortama geçilinceye kadar geçiş sürecine açıklık getirmesi amacıyla bir takım düzenlemeler yürürlüğe sokuldu.
01 Temmuz 2016 - 21:25 'de eklendi.
Merhaba Değerli Meslektaşlarım,
1 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla az tehlikeli sınıfındaki iş yerleri için;
30/06/2016 tarih ve 29758 sayılı Resmi Gazete’de “İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmış olup; “29/12/2012 tarih ve 28512 sayılı İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmelik”te değişiklik yapılmıştır.
Her işletme büyüklüğüne göre İSG hizmeti almak zorunda olacak. Bu kapsamda bir yönetmelik değişikliği ve eki yapılarak, tamamiyle elektronik ortama geçilinceye kadar geçiş sürecine açıklık getirmesi amacıyla bir takım düzenlemeler yürürlüğe sokuldu.
Söz konusu İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile,
-Birden fazla iş güvenliği uzmanı görevlendirilen kamu, maden, inşaat, metal, tekstil, sağlık, ulaşım, taşımacılık, ticaret, imalat, bakım, onarım, kurulum, enerji, kimya, tarım, ziraat, hayvancılık, mobilya, ormancılık, gıda, matbaa, atık yönetimi, su temini, temizlik, ilaçlama sektörlerine ait iş yerlerinde, tam süreli iş güvenliği uzmanlarından sadece birisinde uygun belge sınıfı aranması,
– 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde; işveren ve hizmet sunanlar arasında mutabık kalınarak aynı sözleşme yılı içerisinde, aylık hizmet süreleri birleştirilebilmesi veya hizmet sunum aralıkları belirlenebilmesi,
-İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi veya diğer sağlık personeli belgesi olan işverenin; iş yerindeki iş yeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı veya diğer sağlık personeli görevini kendisinin üstlenmesi durumunda, İSG-KATİP‘teki örneğine uygun taahhütnamenin işveren tarafından en geç beş gün içinde (EK 4) düzenlenerek onaylanması, hususları düzenlendi.
Netice itibariyle, gerekli sistem ve donanım altyapısı tamamen oluşturup ilan edilinceye kadarki süreçte işveren ve osgb uzmanları arasındaki sözleşme ve görevlendirmenin nasıl yapılacağına açıklık getirildi diyebiliriz.
EK4 Belgesini indirmek için tıklayınız.
Ekte yer alan belgeyi 1 Temmuz 2016 dan itibaren,
İSG-KATİP girmek için tıklayınız.
5 (beş) işgünü içerisinde ilgili kişilerce imzalanıp gerektiğinde denetime yetkili memurlara gösterilmek ve istendiğinde bakanlığa iletilmek üzere işyerlerinde muhafaza etmeleri gerekmektedir.
Bilgilerinize arz eder, iyi çalışmalar dilerim.
Mahmut YETİM
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...