
Sosyal ağlardaki gruplarımızda son günlerde sıkça paylaşılan bir konuya değinmek istiyoruz.
Bildiğiniz gibi bir alışveriş sitesi, optik çerçeve satışı yapmaktadır. Aşağıdaki linki tıkladığınızda göreceğiniz optik çerçeveler, hangi izinle satışı gerçekleştirilebilmektedir?
MADDE 27 – (1) Denetimler sonunda, Kanuna ve bu Yönetmeliğe aykırı davrandığı tespit edilen müesseseler hakkında fiillerinin durumuna göre ek-6’daki denetleme formunda belirtilen idari müeyyideler uygulanır.
(3) Optisyen unvanını ve gözlükçülük ruhsatnamesini haiz olmadığı halde, optisyenlik mesleğini icra edenler veya kendilerinin optisyenlik mesleğini icraya yetkili olduklarını ilân edenler hakkında, Kanunun 14 üncü maddesi hükmü uygulanır.
Yasa çok açık ve net olmasına rağmen, HM mağazası internet üzerinden tıbbi cihaz olan gözlük çerçevelerini hiçbir kurala uymadan satışını yapmaktadır. Ne ÜTS’ yi, ne ürünün tıbbi cihaz olmasını, ne de 15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için gerekli olan yetki belgeleri olmadan ticari bir emtia gibi satışını gerçekleştirmektedir.
Duyarlı Tüm meslektaşlarımızı sektörümüzü korumak adına bu firmayı BİMER’ e şikayet etmeye davet ediyoruz.
.Bu gözlük çerçeveleri ÜTS’ ye kayıtlımıdır?
.Bu şirketin Optisyenlik Ruhsatnamesi varmıdır?
.Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için gerekli olan yetki belgeleri varmıdır?
.Garanti belgesi, karekodu varmıdır?
İlgililere gerekli işlemi yapmaları için buradan ihbar ediyoruz.
Bu aralar facede burun üstü yakın okuma gözlükler satılıyor. Hemde yarısını sgk ödüyor diyerek.Bınunla ilgili ne düşünüyorsunuz sayın dernek başkanı