Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı Eylem Planı doğrultusunda, tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının değer olarak yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması hedefleniyor. -Sektör stratejileri hazırlanacak Eylem Planına göre, ayrıca ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde orta ve uzun vadeli strateji ve yol haritaları hazırlanacak. Bu çerçevede, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Haziran […]
07 Kasım 2014 - 0:08 'de eklendi.
Sağlık Endüstrilerinde Yapısal Dönüşüm Programı Eylem Planı doğrultusunda, tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme ihtiyacının yüzde 20’sinin, ilaç ihtiyacının değer olarak yüzde 60’ının yerli üretimle karşılanması hedefleniyor.
-Sektör stratejileri hazırlanacak
Eylem Planına göre, ayrıca ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerinde orta ve uzun vadeli strateji ve yol haritaları hazırlanacak. Bu çerçevede, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Haziran 2015′ e kadar ilaç sektörü için, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca (TİTCK) tıbbi cihaz sektörü için sektör stratejisi ortaya konulacak.
İlaç ve tıbbi cihaz alanında sağlık, sosyal güvenlik ve sanayi politikaları ile uygulamalarında eşgüdümün, yönetişimin geliştirilmesi amacıyla yönlendirme kurulu oluşturulacak. Bu kapsamda da Kalkınma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca 2015 yılı ocak ayına kadar ”Sağlık Endüstrileri Yönlendirme Komitesi” oluşturulacak. Bu yılın sonuna kadar Sağlık Bakanlığınca bilimsel ve idari olarak bağımsız, araştırma ve geliştirme sonucunda üretime geçebilecek ürünlerin tüm süreçlerini yönetebilecek yeterlilik ve yetkiye sahip olacak Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı oluşturulacak.
Sağlık Bakanlığı ile SGK tarafından ilaç ve tıbbi cihaz sektörlerine yönelik veri altyapısının geliştirilmesinde eşgüdümün sağlanması amacıyla ocak 2015’e kadar bir kurul yapılandırılacak.
-Türkiye’de üretim özendirilecek
Sağlık Bakanlığınca, 2018 sonuna kadar alım yapan kamu kurumlarının tıbbi cihaz ve ilaçta Türkiye’de üretimi olan ürünleri kullanması özendirilecek.
Bakanlık ve SGK tarafından, geri ödeme, fiyatlandırma politikalarında ve ruhsatlandırma süreçlerinde, üretimi Türkiye’de yapılan ilaç ve tıbbi cihazların öncelikli olarak değerlendirilmesi amacıyla gerekli düzenleme ve uygulamalar gerçekleştirilecek.
SGK’ca ihracat amaçlı üretilen ruhsatlandırılmış ürünlerin geri ödeme listelerine alınmasına yönelik çalışmalar yapılacak. TİTCK tarafından da vücuda implante edilen tıbbi cihazların hasta üzerindeki etkilerinin takip edilmesi ve kıyaslanmasının ürün takip sistemi ile yapılması sağlanacak.
-Nitelikli araştırmacı sayısı artırılacak
Ar-Ge ve yenilik alanının geliştirilmesi amacıyla yerli ve yabancı nitelikli araştırmacı sayısı çoğaltılacak.
Bu yönde Türk bilim insanlarının sağlık endüstrileri ile ilişkili küresel araştırmalara entegrasyonu sağlanacak, işbirliği artırılacak, temel ve klinik ilaç araştırmalarında yer alacak araştırmacıları ve yardımcı personeli teşvik edecek düzenlemeler gerçekleştirilecek.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...