HAMİLELİKTE gözlerde değişikliklere oldukça sık rastlanılıyor.Gebelikte görülen problemlerin çoğu doğrudan hormonal değişmeye bağlıdır. GEBELİKTE gözlerde ortaya çıkan değişikliklerin bazıları şöyle sıralanabilir: · Gözlük numarasında ilerleme · Kontakt lens kullanmada zorluk · Saydam tabaka hassasiyetinde azalma · Saydam tabaka bombeliğinde artma · Yakın okuma bozukluğu · Sinir tabakası (Retina) ödemi GÖZLÜK NUMARASINDA İLERLEME HAMİLELİKTE vücutta meydana […]
04 Eylül 2014 - 23:02 'de eklendi.
HAMİLELİKTE gözlerde değişikliklere oldukça sık rastlanılıyor.Gebelikte görülen problemlerin çoğu doğrudan hormonal değişmeye bağlıdır.
GEBELİKTE gözlerde ortaya çıkan değişikliklerin bazıları şöyle sıralanabilir:
· Gözlük numarasında ilerleme
· Kontakt lens kullanmada zorluk
· Saydam tabaka hassasiyetinde azalma
· Saydam tabaka bombeliğinde artma
· Yakın okuma bozukluğu
· Sinir tabakası (Retina) ödemi
GÖZLÜK NUMARASINDA İLERLEME
HAMİLELİKTE vücutta meydana gelen hormonal değişikliklerin sonucu olarak gözlük numaralarında değişiklik olmaktadır.Bu değişiklikler doğumdan sonra bir kaç hafta hatta emzirme süresinde devam edebiliyor.
Hastalarımızın kişişel tecrübesi olarak hamilelikte görme değişiklikleri olduğunu biliyoruz.Hamilerde yapılan bilimsel çalışma sonucunda gözlük numarasının arttığı bulunmuştur.Bununla birlikte doğum sonrasında gözlük numarasındaki değişiklikler gebelik öncesine tekrar dönmektedir.Hamilelerde gebelik sırasında miyop ilerliyor ancak doğumdan sonra tekrar geriliyor.
LENS KULLANIMINDA ZORLUK
Saydam tabaka eğikliğinde artma,ödemlenme ve göz yaşındaki değişmelerin sonucunda LENS KULLANIMINDA ZORLUKLAR ortaya çıkabiliyor.Bu nedenle yeni lens veya gözlük ayarlanması için doğumdan sonra bir kaç hafta beklenmesinde fayda vardır.
SAYDAM TABAKA (KORNEA) HASSASİYETİNDE AZALMA
Gebelerin çoğunda kornea duyarlılığı azalmaktadır.Bu değişiklik genellikle hamileliğin sonlarına doğru oluşmakta ve doğumdan sonra düzelmektedir.Saydam tabaka kalınlığının artışına bağlı olarak korneanın daha az duyarlı hale geldiği düşünülmektedir.
SAYDAM TABAKA BOMBELİĞİNDE ARTMA
GEBELİKTE ayrıca saydam tabaka bombeliği artmakta ve emzirme süresince devam edebilmektedir.Bununla birlikte emzirmenin kesilmesiyle bu değişme de tekrar ortadan kalkmaktadır.
SİNİR TABAKASI ÖDEMİ
Tansiyon yükselmesi ve vücutta sıvı toplanmasına bağlı şişliklerin görüldüğü preeklamsi denilen durumda göz arkası sinir tabakasında da şişlik oluşabiliyor.
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...
Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlüklerinin talimatıyla İlle...