Tıbbi cihaz satan işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. 15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. Yetki belgesi alabilmek için işletmelerin bir takım koşulları yerine getirmesi […]
31 Ocak 2015 - 15:08 'de eklendi.
Tıbbi cihaz satan işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir.
15 Mayıs 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Tıbbi Cihaz Satış, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği ile tıbbi cihaz satışı yapan işletmelerin faaliyetlerini sürdürmek için yetki belgesi almaları zorunlu hale getirilmiştir. Yetki belgesi alabilmek için işletmelerin bir takım koşulları yerine getirmesi istenmektedir.
Tıbbi Cihaz sektöründe faaliyet gösteren ve yetkilendirilmek isteyen tüm işletmelerde:
-Sorumlu müdür ile satış ve tanıtım ve klinik destek faaliyetlerini yürüten personelin eğitim alarak belgelendirilmesi gerekmektedir. Bir kişi sadece bir şirketin sorumlu müdürü olabilir.
Tıbbi cihaz işletmelerinde sorumlu müdür, satış ve tanıtım elemanı ve klinik destek elemanı olarak çalışabilmek için TCESİS içinde yer alan eğitimleri almak, sınavdan başarıyla geçmek ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’na başvurarak yeterlilik belgesini almak gerekmektedir. Yeterlilik belgesini alabilmek için TİTCK web sayfası http://www.titck.gov.tr adresinde yer alan duyurular ve kılavuz doğrultusunda işlem yapmanız gerekmektedir.
Birden çok mesleğe ilişkin yetki belgesi almak:
Gereken şartları taşımanız halinde yönetmelikte belirtilen tüm eğitimleri alıp seçtiğiniz mesleklere ilişkin sınavlara ayrı ayrı girerek başarılı olursanız seçtiğiniz mesleklerde çalışabilmek için yetki belgesi alabilirsiniz.
*Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik kapsamına giren optisyenlik müesseseleri,
*Ismarlama Protez ve Ortez Merkezleri ile İşitme Cihazı Merkezleri Hakkında Yönetmelik kapsamına giren ısmarlama protez ve ortez merkezleri ile işitme cihazı merkezleri
Reklam ve tanıtım faaliyetleri haricinde bu yönetmelik kapsamı dışındadır.
Ancak bu işletmeler kendi yönetmeliklerine tabi ürünler dışında tıbbi cihazların satışı yapabilmek için tıbbi cihaz satış merkezi olmak, bu kapsamda gerekli şartları yerine getirmek ve gerekli personeli istihdam etmek zorundadır.
Eğitim için; Sakarya ve Gazi üniversitesi ile anlaşma yapılmıştır. İnternet üzerinden uzaktan eğitim verilecek yapılacak sınavda 70 puan almak gerekmektedir.
Taylan KÜÇÜKER/ Eczacı Gözlükçü
Gözlükçüler ve Optisyenler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...
Optisyenlik Müesseseleri Hakkında Yönetmelik kapsamına giren optisyenlik müesseseleri,
Sorunuzun cevabı yazı içerisinde mevcut.
Ismarlama Protez ve Ortez Merkezleri ile İşitme Cihazı Merkezleri Hakkında Yönetmelik kapsamına giren ısmarlama protez ve ortez merkezleri ile işitme cihazı merkezleri.Reklam ve tanıtım faaliyetleri haricinde bu yönetmelik kapsamı dışındadır.Özetle gözlükçüleri kapsamıyor.