Şu anda sadece Türkiye’de GrandVision’ın Ülkemizde bulunan Atasun Optik mağazalarını, LuxotticaEssilor’un satın alması için onay verilmedi.
08 Mayıs 2021 - 13:37 'de eklendi.
Hollandalı GrandVision’un tüm ülkelerdeki operasyonları satılacak.
(ABM FN-Dow Jones) Hollanda merkezli HAL Grup, Atasun Optik’in de aralarında bulunduğu 40’tan fazla ülkede faaliyet gösteren GrandVision şirketini, EssilorLuxottica’ ya satabilmek için Şili rekabet kurumundan satın alma onayı almak için Şili’deki zincir grubu Entertain y Kraus’u satacak.
Hollandalı şirket açıkladı.
Şili Rekabet kurumu, 10 Nisan’ da EssilorLuxottica’nın HAL’ın GrandVision’daki % 76,72 hissesini satın almasını onayladı. HAL, GrandVision’daki hissesini LuxotticaEssilor’a sattığında GrandVision, Şili mağazalarını HAL’a satacak.
Şu anda sadece Türkiye’de GrandVision’ın Ülkemizde bulunan Atasun Optik mağazalarını, LuxotticaEssilor’un satın alması için onay verilmedi. Türkiye Rekabet Kurumu tarafından incelenmektedir.
Atasun Optik ile birlikte 44 ülkedeki iştiraklerini Essilor Luxottica’a satmak üzere masaya oturan GrandVision ise Avrupa, Latin Amerika, Ortadoğu ve Asya’da 44 ülkede 6 bin 500’den fazla mağaza ve 31 binden fazla çalışanıyla hizmet veriyor.
EssilorLuxottica, alıcı ve satıcı arasında halen devam etmekte olan tahkim yargılamalarına dikkat çekti.
Kaynak: https://www.iex.nl/Nieuws/717038/GrandVision-verkoopt-Chileens-onderdeel.aspx
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...