Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker “Tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın senede bir kez gözlerini muayene ettirmeleri, göz ve görme sağlıkları açısından çok önemli bir husustur.” Anadolu Gözlükçüler ve Optsiyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker “Tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın senede bir kez gözlerini muayene ettirmeleri ,göz ve görme sağlıkları açısından çok önemli bir husustur. “dedi. […]
30 Temmuz 2012 - 10:44 'de eklendi.
Anadolu Gözlükçüler ve Optisyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker “Tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın senede bir kez gözlerini muayene ettirmeleri, göz ve görme sağlıkları açısından çok önemli bir husustur.”
Anadolu Gözlükçüler ve Optsiyenler Federasyonu Başkanı Taylan Küçüker “Tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın senede bir kez gözlerini muayene ettirmeleri ,göz ve görme sağlıkları açısından çok önemli bir husustur. “dedi.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Küçüker Son günlerde özellikle çocuklarla görme bozuklukları sıklıkla görülmeye başladı.
Berrak görmeme,Yazı tahtasında yazanları defterine yanlış kopya etme Kitabı gözüne çok yakın olarak tutma,Harfleri ve kelimeleri ters olarak algılama,Okurken başını kitaba bir açı ile eğme,Dikkat zayıflığı, yakın çalışırken çabuk yorulma, Okurken ya da yazarken bir gözünü kapatma ya da şaşı bakma, Arada bir veya ısrarla yazarken veya okurken ve özellikle görevi zor iken çift gördüğünü veya bulanık gördüğünü söyleme,Yazı tahtasından deftere kopya ederken veya diğer yazılı materyalden kopya alırken yerini kaybetme, Okuduğu kelimeyi parmağını kullanarak işaret etme(bu durum küçük çocuklar için normaldir)Düzenli olmayan harfler ve kelime aralıkları ile yukarı doğru veya aşağı doğru yazma
Okurken küçük kelimeleri ihmal etme,Okumadan ve yakın çalışmadan sonra gözlerinde kaşınma, yanma ve baş ağrısı,Yakın mesafe çalışması yaparken aşırı derecede göz kırpıştırma, kısa süreli okuma esnasında veya sonrasında gözlerini ovalama,Devamlı okudukça kavrayışında azalma,Çocuk net göremediği zaman içe kapanık öz güveni zayıf bazen hırçın ,derslerinde başarısız
olma riski söz konusudur.”dedi.
ÇOCUĞUN GÖZ SAĞLIĞI İÇİN ANNE-BABALARA DÜŞEN GÖREVLER
Anne ve babalara çok önemli görevler düştüğünü de sözlerine ekleyen Küçüker öğütlerde bulundu. Küçüker “Çocuğun çok yakından okumasını ve yazmasını teşvik etmeyiniz. 30 cm yakınlık yeterli mesafedir.
Ev ödevi yaparken veya kitap okurken oda aydınlanmasına dikkat ediniz. Masa ya da tabla üzerine yaslanarak veya yere uzanarak okumasına izin vermeyiniz.Uygun mesafeden TV izlemek çocuğun gözlerini bozmaz. Uygun olmayan mesafeden TV seyretmesini, TV΄ye yakın yere yatarak seyretmesini önleyiniz.
Yeterli göremeyen öğrenci eğitim ve öğretimde başarılı olmaz. Okumayan göremeyen öğrenemeyen bir toplum nasıl çağdaş bit toplum olacak ki? Yeterli göremeyen bir işçinin ülke ekonomisine sağlayacağı katma değer ve üretimde azalacaktır.
Trafik kazalarının göz ardı edilen en önemli nedeni yeterli görme keskinliği olmayan bireylerin trafikte araç kullanmasıdır. Tüm öğrenci ve vatandaşlarımızın senede bir kez gözlerini muayene ettirmeleri ,göz ve görme sağlıkları açısından çok önemli bir husustur.Bu uygulama aynı zamanda körlüğe neden olan hastalıkların teşhis ve tedavisine de imkan verecektir “dedi.
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...
Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...