Kanlı gözün, göz kapaklarının iç yüzeyine kayıp vererek görmenin yanında gözleri kaybetmeye kadar gidebileceği açıklandı . Yaz aylarında sık görülen alerjik göz rahatsızlıkları, havaların soğumasıyla beraber yerini göz enfeksiyonlarına bırakıyor. Enfeksiyonlar da önlem alınmadığı halde pekçok kritik göz hastalıklarına neden olabiliyor . Bu hastalıklar aralarında hemen hemen ilk sırayı da ‘kanlı göz’ diye […]
27 Kasım 2014 - 11:03 'de eklendi.
Kanlı gözün, göz kapaklarının iç yüzeyine kayıp vererek görmenin yanında gözleri kaybetmeye kadar gidebileceği açıklandı .
Yaz aylarında sık görülen alerjik göz rahatsızlıkları, havaların soğumasıyla beraber yerini göz enfeksiyonlarına bırakıyor.
Enfeksiyonlar da önlem alınmadığı halde pekçok kritik göz hastalıklarına neden olabiliyor . Bu hastalıklar aralarında hemen hemen ilk sırayı da ‘kanlı göz’ diye malum olan “denoviral konjonktivit” rahatsızlığı alıyor .
Kanlı gözün, göz kapaklarının iç yüzeyini ve gözün beyaz bölümünü kaplayan ince ve şeffaf zarın konjonktivanın adenovirus aracılığıyla enfekte edilmesiyle ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu söyleyen göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Cüneyt Karaarslan, hastalığın çok hızlı bulaşmasından ötürü kritik iş kaybına neden olduğunu belirtti . Karaarslan, “Hastalığın dağılma hızını azaltabilmek amacıyla gereken tedbirlerin alınmasına maksimum itina gösterilmesi gerekmektedir .” şeklinde konuştu.
Virüsün bireylerin solunum yollarındaki veya gözlerindeki salgılar ile temasta bulunulması şeklinde bulaşıcı olabileceğini belirten Dr. Cüneyt Karaarslan, “Virüs vücuda alındıktan 4-10 gün sonra enfeksiyon bulguları başlar. Rahatsızlığı süresince da kişi etkin bulaştırıcıdır. Bulgular başladıktan bir hafta sonra gözün şeffaf tabakası olan kornea da beyaz noktalar oluşabilir. Bu noktalar batma ve bulanık görmeye neden olurlar. Noktalar yüzeysel ise 2 haftada geçebilir, derinlere inerse iyileşme aylar üstelik seneler alabilir.” diye konuştu .
“GÖZDE SULANMA, BATMA HİSSİ, KIZARIKLIK OLABİLİR”
Dr. Cüneyt Karaarslan, hastalığın bulaşıcı olduğunu vurgularken, hastalığın aile içi bireylere geçişinin oldukça sık olduğunu ifade etti . Göz şikâyetlerinin anlık bir biçimde başladığını dile getiren Dr. Karaarslan, ” Gözde sulanma, batma duygusu , kızarıklık ve ışık rahatsızlığı olur. Çapaklanma ön planda değildir. Bireylerin yarıdan fazlasında bir göz öncelikle ve daha ağır etkilenirken diğer göz daha rahattır. Tipik olarak göz kapakları şişer. Ağır olaylarda göz beyazında boyanma stilinde kanamayla ilişkili olarak kırmızılık, hastalığın ismini koysa da sanıldığı kadar sık değildir. Kulak önünde ağrılı beze meydana gelmesi de tipik özelliklerindendir.” dedi .
“KORUNMAK AMACIYLA ELLERİNİZİ TEMİZ TUTUN”
Görme bulanıklığına da sebep olan kanlı göz hastalığının tedavi yöntemlerine ilişkili olarak bilgiler veren Dr. Karaarslan, şunları söyledi: ” Tedavi , yakıntıları azaltmaya yöneliktir. Etkili bir antiviral ilaç bilinmemektedir. Soğuk pansuman ve suni göz yaşlarının yararı olmaktadır. Bakterilerin tabloya eklenmemesi amacıyla antibiyotik damla verilir. Kortizonlu göz damlaları gerektiğinde kullanılır. Hemen farkedilmesi durumunda hastalarımız sağlığına daha çabuk ulaşabilmektedirler. Rahatsızlık , çoğunlukla 2-3 hafta devam etmektedir .
İlk 2 hafta süresince bulaştırıcı olunduğu için sık olarak ellerin sabunla yıkanması tavsiye edilir . Bu dönemde kontakt lens kullanımına ara verilmelidir. ”
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...