İskenderun havuzlu çarşıda yıllardır insan sağlığına hassasiyet göstererek vatandaşlara kaliteli gözlük ulaştırabilmenin gururunu ve mutluluğunu yaşayan gözlükçü Vedat Şener güneş gözlüğü kullanımı ile ilgili vatandaşlara önemli mesajlar verdi.
26 Haziran 2016 - 0:11 'de eklendi.
Güneşin artık yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde vazgeçilmezlerimizden biriside güneş gözlükleri oluyor.
Hem gözümüzü korumak hem de rahatça güneşli günlerin keyfini çıkarabilmek için yaz mevsiminde olması gerekenlerden.
Her ne kadar aksesuar gibi görünse de güneş gözlüğü gözü güneşten koruyan en güzel araç aslında.
Güneş gözlüklerinin belli bir standardı ve kalite belgesi olmalıdır. Ayrıca her güneş gözlüğü de ultraviyole ışınlarını tutmamaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğünün ultraviyole filtreli, kaliteli, ışığı kıran kaplamalı, yüz yapısına uygun çerçeveli olmasına dikkat edilmelidir.
Ayrıca polarize cam da ultraviyole ışınları kırarak gözü koruyabilmektedir.
İskenderun’da gözlükçülük yapan Vedat Şener bu noktada İskenderun ve bölge halkına ciddi uyarılarda bulundu.
Gelişi güzel ucuz fiyatlara satılan gözlüklerin faydasız olduğunu hatta gözleri korumaktan çok zarar verdiğini dile getiren Vedat Şener sağlıksız gözlük kullanımının göz sağlığını ciddi derecede tahrip ettiğin ve gözlerde katarak oluşumuna bile neden olabildiğini söyledi.
Vedat Şener ” Dünya’da bir buçuk milyar nüfusluk bir Çin var ve orada yedi yirmi dört üretim yapılıyor hatta vergi daha az ödensin diye gemilerde üretim yapılıyor yani Çin malı bir sürü gözlük var piyasada.
Tabi şununda altını çizmek isterim Çin’de çok güzel üretilen kaliteli malzemelerde var ama genel manada bir buçuk milyar nüfuslu bir ülkede her menşeide üretilen milyonlarca gözlük var ve bunlar Türkiye piyasasında geniş yer buluyor.
Bu manada vatandaşlarımız etik çalışan işini güzel yapan güvendiği gözlükçüden alışveriş yapmalıdır. Ben burada marka demiyorum güvenilir esnaftan söz ediyorum. Ucuz fiyatlara alınan gözlükler Akdeniz bölgesi gibi ışığı bol ve yansımalarının olduğu bölgemizde gözlere inanılmaz zararlar verebiliyor. Vatandaşlarımızın bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.
İskenderun Havuzlu çarşıda yıllardır müşterilerimize önce sağlık sloganı ile gözlüklerimizi ulaştırıyoruz bize güvenen ve bizleri tercih eden halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.
http://www.hataypress.net/vedat-optikten-mesaj-var.html
Bu olay, son dönemde resmi kurum adlarının kullanılarak yapı...
Olayla ilgili adli tahkikat başlatılırken, gözlüklerin nered...
Retinitis pigmentosa ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi...
Marcolin’in Türkiye’deki resmi distribütörü Merve Optik’tir....
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Ufukla yükseklik arasındaki farkı göremeyenler, kibirle bilg...
Venedik'teki tarihi Palazzo Flangini'de "The Lens of Time – ...
Göz hastalıkları alanında uzmanlığıyla tanınan değerli mesle...
Fransa’da göz sağlığı alanındaki yetki sınırlarına dair tart...
Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından “Suç İşlemek Am...