Gözlük; aksesuar olarak değil de ihtiyaçtan kullanılıyorsa zaman zaman ilginç, yorucu, eğlenceli ya da can sıkıcı bazı mevzulara yol açabiliyor.
08 Haziran 2016 - 19:29 'de eklendi.
Gözlük kullanmak ne kadar zor olabilir ki, diyenleri buradan duyabiliyoruz ama evet gözlük kullanmak bazen dünyanın en zor şeyi olabiliyor ne yazık ki… Neden mi?
Biz susalım listemiz konuşsun…
Bitmeyen alışma süresi: Gözlükle tanışma faslının ilk ayağı bu alışma süresidir. Gözlük takmayı unutmak, yolda yürürken ansızın gelen düşecekmişim hissi, gözlüğün arkasından değil tepesinden ya da altından bakmak alışma süresinde yaşanan minik sıkıntılardır.
Buğulanan camlar: Soğuk hava, sıcak çorba, kar, yağmur, güneş… Herhangi bir ısı olayı gözlük camlarınızın buğulanmasına neden olabilir. Aslında gözlük camlarının buğulanması bize göre oldukça sevimli bir durum ama tabi bunu bir de gözlük kullananlara sormak lazım.
Komik olmayan şakalar: Yaş kaç olursa olsun ister 7 ister 70; illaki gözlükle ilgili komik olmayan esprilerle karşılaşırsınız. O espri bilmemkaç kişi tarafından 1 milyonuncu defa yapılmıştır bu yüzden komik dahi olsa güldürmez ne yazık ki…
Bir türlü bulunamayan gözlük nerde: Kesin evde unuttum, çantanın içinde olabilir mi, koltuğun kenarına mı sıkıştı acaba, kesin kolay bir yerde hatta gözümün önünde ama ben göremiyorum … Yetişkin bir gözlük kullanıcısı hayatının sonuna kadar bu soruları sorar durur. Gözlükler, kaybolma konusunda çorap eşleri ve televizyon kumandalarıyla kapışırlar desek yeridir. Bu arada gözlüğünüzü kaybettiğinizde aramadığınız yer kalmadıysa gözünüzde takılı olabileceği ihtimalini de aklınızda bulundurun.
Gözlüğü çıkarsam mı çıkarmasam mı ikilemi: Şöyle yamacıma gel de sana bir sarılayım, hatta dur ufaktan bir öpeyim romantizmi yaşayan kişilerden biri gözlüklüyse o işler o kadar romantik ve kolay olmaz maalesef. Her iki tarafın da gözlüklü olduğu durumları saymıyoruz bile. Gözlüğü çıkarsam mı çıkarmasam mı, şimdi çıkarırsam yanlış anlar, ay kesin gözlüklerimiz çarpışacak, yok ben çıkarayım… Durum budur…
Defalarca tekrarlanan düzeltme hareketi: Genellikle orta parmağın burun köküne doğru kaydırılarak gözlüğün yukarıya doğru itilmesi suretiyle yapılır bu düzeltme hareketi. Defalarca defalarca ve defalarca…
Gözlük camının üzerindeki parmak izleri: Sil sil bitmez izlerdir onlar. Şu sağdaki kim acaba, izler sıcak fazla uzaklaşmış olamaz. Kesin Kadriye Teyze’nin küçük kızı Şermin’in parmak izi bunlar. Ay vallahi o!
Ya gözlük bana yakışmıyorsa düşüncesi: Diğer modeli mi alsaydım acaba, burnumu biraz büyük gösterdi sanki bu model. Yok yok yüzüme de gitmedi. Sanırım o da beğenmedi, kesin beğenmedi… Sorular sorular… Doğru gözlük modelini ararken hayatın anlamını bulanlar bile olmuştur eminiz.
Kavgalardan uzak durmaya çalışmak: Murphy Kanunları’nın 119’uncu maddesi der ki: Bir kavgada gözlüklü biri varsa ilk dayağı her zaman o yer. Zaten kavga falan hoş şeyler değil, kavga edip napıcaksınız?
Gözlüğü çıkarınca bambaşka birine dönüşmek: Gözlükle nasıl bir bütünleşme yaşandıysa artık, gözlük çıkınca yıllardır tanıdığınız çocukluk arkadaşınız birden biri hiç tanımadığınız birine dönüşüverir.
Kaza sonucu kırılan gözlük camının ardından yaşanan hüzün: Gözlük Gözyaşları sel olur, içinize koca bir öküz oturur. Daha da kötüsü gidip gözlük alacak vaktiniz yoktur ve en gerekli olduğu anda gözlüğünüz kullanılmaz hale gelmiştir. Demek ki neymiş, gözlük kullanmak göründüğü kadar kolay değilmiş…
..
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...
Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...