BIST 100
10.449,36 -2,61%
DOLAR
41,2644 0,07%
EURO
48,4814 0,23%
GRAM ALTIN
4.829,70 1,56%
FAİZ
40,98 0,49%
GÜMÜŞ GRAM
54,76 0,71%
BITCOIN
112.328,00 0,89%
GBP/TRY
55,8548 0,25%
EUR/USD
1,1738 0,18%
BRENT
65,99 0,75%
ÇEYREK ALTIN
7.896,56 1,56%
İstanbul Parçalı Bulutlu
İstanbul hava durumu
27 °

Gözlük giderlerinin karşılanmayacağı haller

Gözlük cam ve çerçeve bedelleri, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) eki “Görmeye Yardımcı Tıbbi Malzemeler” listesinde yer alan fiyatları aşmamak üzere Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanırken, bu bedellerin karşılanmadığı durumlar da olabilmektedir.

gozluklubayan

Gözlük cam ve çerçevesine ilişkin işlemler, göz sağlığı ve hastalıkları uzman hekimleri tarafından düzenlenen reçeteye dayanılarak yapılır.

Gözlük cam ve çerçeveleri, reçeteye dayanılarak, SGK ile görmeye yardımcı tıbbi malzeme sözleşmesi imzalayan optisyenlik müesseselerinden temin edilir.

Cam bedelleri, çerçeve bedeli ile birlikte sözleşmeli optisyenlik müesseseleri tarafından SGK’ya fatura edilir.

Gözlük camı ve çerçevelerinin yenilenme süresi 3 yıldır. Ancak, görme bozukluğunda 0,5 ve daha fazla değişiklik olması halinde gözlük camı süresinden önce yenilenebilir.

Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların kullanması gereken gözlük cam ve çerçeveleri çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile kullanılamadığının ve yenilenmesi gerektiğinin sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi koşuluyla süresinden önce yenilenebilir.

SGK tarafından karşılanmayan gözlük giderleri

Reçetenin düzenlenme tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde yapılan hasta müracaatları optisyenlik müesseseleri tarafından kabul edilir.

Süresi içerisinde kabul edilen reçetelerin sisteme kaydı; nitelikli malzemelerde 45 gün, diğer reçeteli malzemelerde ise 30 gün içerisinde tamamlanır.

Süresi içinde yapılmayan hasta müracaatları ve/veya sistem kayıtlarına ilişkin reçeteye dayanarak gözlük cam ve çerçeve bedelleri SGK tarafından karşılanmaz.

Bunun dışında;

-Yenilenme süresi dolmadan (3 yıl) alınan gözlük camı ve çerçevesi giderleri,

-SUT eki listelerde bedeli karşılanmayacağı belirtilen camlar ile hasta tarafından talep edilen farklı özelliklere sahip camlar arasında oluşacak fark ücreti,

-SGK ile sözleşmesi olmayan optisyenlik müesseselerinden temin edilen gözlük cam ve çerçevesi bedelleri SGK tarafından karşılanmamaktadır.

-Acil polikliniklerinde yazılan gözlük cam ve çerçeve reçete/e-reçete bedelleri karşılanmayacaktır.

-Konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş afak olgular hariç kontakt lens kullanan hastaların ayrıca gözlük cam ve çerçeve bedelleri Kurumca karşılanmaz.

Reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

Optisyenin Sesi Reklam