Sektörden gelen talepler dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Kurumumuzca aşağıdaki kararlar alınmıştır: GÖZLÜK CAM VE ÇERÇEVELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU GörmeyeYardımcı Tıbbi Malzemelerinden olan gözlük cam ve çerçevelerinde 01/07/2012 tarihinden itibaren, söz konusu ürünlerin üreticiden son kullanıcıya kadar takibinin yapılması amacıyla karekod uygulamasına geçilmiştir. Kurumumuzca ilk günden itibaren günlük reçete giriş takipleri […]
28 Temmuz 2012 - 9:32 'de eklendi.
Sektörden gelen talepler dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Kurumumuzca aşağıdaki kararlar alınmıştır:
GÖZLÜK CAM VE ÇERÇEVELERİNDE KAREKOD UYGULAMASI HAKKINDA DUYURU
GörmeyeYardımcı Tıbbi Malzemelerinden olan gözlük cam ve çerçevelerinde 01/07/2012 tarihinden itibaren, söz konusu ürünlerin üreticiden son kullanıcıya kadar takibinin yapılması amacıyla karekod uygulamasına geçilmiştir. Kurumumuzca ilk günden itibaren günlük reçete giriş takipleri yapılmakta olup 26 Temmuz tarihinde günlük reçete girişi 21.000’e ulaşmıştır (01/07/2012 öncesinde sisteme günlük ortalama reçete girişi 16.000’dir).
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankasına (TİTUBB) günlük karekodlu ürün kaydı girişinin sınırlı olması nedeniyle girişlerde yaşanan sorunları asgariye indirmek için 26.07.2012 tarihinde Sağlık Bakanlığınca TİTUBB güçlendirilerek sistem desteklenmiştir.
Özellikle cam üreticilerinin ürünlerini TİTUBB sistemine girişte gecikmeleri, optisyenlik müesseselerinin bu ve benzeri teknik nedenlerle MEDULAOptik Provizyon Sistemine reçete kayıtlarında yaşadıkları sorunlar, sektörden gelen talepler dikkate alınarak Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Kurumumuzca aşağıdaki kararlar alınmıştır:
– Optisyenlik müesseseleri tarafından Temmuz ayı içerisinde müracaatı kabul edilen reçeteler, Medula Optik provizyon sistemine müracaat tarihinden itibaren 60 gün içerisinde girilebilecektir.
– Temmuz ayı içerisinde müracaatı kabul edilen reçetelerin Medula Optik provizyon sistemine kayıt işlemlerini tamamlayan optisyenlik müesseseleri, Temmuz ayı dönem sonlandırmasını yaparak 15 Ağustos 2012 tarihine kadar Kuruma teslim edeceklerdir.
– Temmuz ayı içeresinde müracaatı kabul edilen reçetelerden Medula Optik provizyon sistemine kayıt işlemleri sonuçlandırılamayanların, Ağustos ayı içerisinde reçete kaydı yapılabilecek olup, bunların 15 Eylül 2012 tarihine kadar Kuruma teslim edilmesi halinde 15 Ağustos 2012 tarihinde teslim edilmiş gibi kabul edilip ödemesi yapılacaktır.
– Ağustos ayı içerisinde üretici ve tedarikçilerin tüm ürünlerini TİTUBB sistemine kaydetme işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
– Optisyenlik müesseselerinin Ağustos ayı içerisinde tüm teknik alt yapılarını tamamlayarak reçetelerini sisteme süresi içerisinde girmeleri gerekmektedir.
İlgililere önemle duyurulur.
SGK KURUMU
Almanya'nın Schwaebisch Gmuend kentinde bulunan, köklü Menra...
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
arkadaşlar artık bu iş bitmiştir gözlükçülük olayı bitti anlamak istemiyorsunuz herhalde bitti.
herkese geçmiş olsun
arkadaşlar ben reçetelerimi sayet karekot ve barkotlarda sorun yoksa giriyorum ancak 30 günü dolanlarda dışarıya atıyor.almıyorum tarihi dolmuş demiyor ama maalesef sistem atıyor yani anlayacağınız. kibarca giremessin diyor.aynı sorunu yaşayan varsa cevap bekliyorum.dernekler bu konuyla alakalı çalışma yapmalı bence belkide yapıyorlar bizim haberimiz olmuyor.herkese kolay gelsin. iyi çalışmalar.
Levent bey,
SGK duyurusunda dikkat ederseniz 60 günlük reçete girişine izin veriliyor Medula buna göre yeniden programlandı ,medula reçete tarihinden 30 gün reçeteyi atıyorsa ,şimd sizin onları girmenize izin vercek ,haziran ayında güncelleme yapamayan arkadaşarımız haziran ayındaki reçetelerinide karekod ile giriş işlemini yapabilirler ,örneğin 20 haziran tarihli reçeteyi güncelleyemediniz ,bunun hasta başvuru tarihini 19 temmuz kabul ettiğinizde ,19 ağustos a kadar giriş yapabilisiniz
Haziran sonu kabul edilip, süresi içinde(5 gün), örneğin 3 temmuzda teslim edilen bir reçete, bu durumda girilmeyecek ve çöpe atılacak. Halbuki sgk , çerçeve hakedişinde teslim tarihini esas alıyor.
Burada ise müracat tarihini esas alırım diyor. Gözlüğü teslim etmeden, reçeteyi girebiliyormuyuz? Hayır..!
SGK sözleşmeyi okumamış mı ? …………….!?
veli bey dernekler bu ay ve önümüzdeki ay bu kurallara takınılmamasınını sgk nın esnek olacağını ve sorgulamayacağını söylediler.buna inanıp ve güvenip çöpe atmamak ve sisteme girmek adına reçete arkalarında her türlü değişikliği yapabiliriz anlıyorum.ben ya siz.
Günde 16 binden 21 bine nasıl çıkmış. Zaten işler düştü, birde en az onbeş kişiye sordum reçete işleyen yok nasıl artışmış bu böyle.Kendimiz yapmasak Resmi kurum olduğu için inanacağız. Herkesin işleri malum, acaba bir meslektaşımız bu konuda SGK nın yaptığı açıklamaya katılabilir mi?
Çocuk kandırdıklarını zannediyorlar.
iyi bir uygulama tebrik ediyorum yanlız bir eksik var haziran ayı içerisinde girdiğimiz reçetelerde hatalı girişten dolayı güncelleme yapamadığımz için silmek zorunda kaldığımız reçeteler ne olacak