Göz Hastalıkları Uzmanları ile bu dalda ihtisas yapmakta olan hekimler tarafından düzenlenen reçeteye dayanılarak alınacak gözlük camları ile çerçeve bedelleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır. Çeşitli gözlük camı kullanılmasına lüzum görüldüğünde her cam için ayrı bir çerçeve bedeli ödenir. Gözlük Camı ve çerçeve 3 yılı geçmeden yenilenmez. Bu süre bitmeden gözlük cam ve çerçeveyi yeniden […]
06 Ağustos 2014 - 10:55 'de eklendi.
Göz Hastalıkları Uzmanları ile bu dalda ihtisas yapmakta olan hekimler tarafından düzenlenen reçeteye dayanılarak alınacak gözlük camları ile çerçeve bedelleri, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.
Çeşitli gözlük camı kullanılmasına lüzum görüldüğünde her cam için ayrı bir çerçeve bedeli ödenir.
Gözlük Camı ve çerçeve 3 yılı geçmeden yenilenmez. Bu süre bitmeden gözlük cam ve çerçeveyi yeniden alınamıyor. Ancak, görme bozukluğunda 0,5 diyoptrilik değişiklik olması halinde gözlük camının değişimi için 3 yıllık süre beklenilmeden yenisi alınabiliyor.
Daha düşük diyoptrilik bir değişiklik olması halinde bedelini hastanın kendisi karşılaması gerekiyor.
Gözlük cam ve çerçeve için düzenlenen reçete ve sağlık kurulu raporları düzenleme tarihinden itibaren 10 gün içinde optikçi’ye müracat ederek temin etmesi gerekiyor. Aksi takdirde düzenlenen reçete ve sağlık kurulu raporları geçersiz oluyor.
Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların gözlük bedelleri Nasıl Karşılanır?
Eğer çocuğun büyüme ve gelişmesi nedeni ile almış olduğu gözlük cam ve çerçevelerini kullanılamadığını ve bu nedenle yenilenmesi gerektiğini sağlık kurulu raporu ile belgelendirmesi halinde 3 yıllık süre beklenmeden yenisini alabilirler.
Teleskopik gözlük gerekli ise ödeniyor.
Konjenital nedenlere, kalıtsal hastalıklara, yaralanmalara, şeker hastalığına, glokoma, katarakta ve yaşlanmaya bağlı göz bozukluğu olan ve iyi gören gözde düzeltilmiş uzak görme keskinliği 3/10 ve altında olan hastalarda üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularınca düzenlenen ve en az bir göz sağlığı ve hastalıkları uzmanının yer aldığı sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi halinde bedelleri SGK tarafından karşılanıyor. Teleskopik gözlükler sağlık kurulu raporuyla 3 yılda bir yenilebiliyor. Ancak, bu süre çocuklarda gerekliliği sağlık kurulu raporuyla belgelenirse 1 yıl dolduktan sonra yenisini alabiliyor.
Kontakt lensler belirli şartlarda karşılanıyor.
Kontakt lens bedelleri; konjenital katarakt nedeniyle opere olmuş afak olgularda, travma ve iatrojenik nedenlerle tek gözde veya iki gözde göz lens bağlarının kopması ve akabinde göz içine tekrar lens konulamaması sonucu gelişen afaki olgularda ve keratokonusu olan göze gözlük uygulanmış ve gözlükle görme keskinlikleri 10/10 a kadar (tama) artmayan olguların Üniversite veya Eğitim ve Araştırma Hastanelerinin sağlık kurullarınca düzenlenen en az bir göz sağlığı ve hastalıkları uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulu raporuna istinaden karşılanmaktadır.
Raporda teşhis, hastaya uygun görülen lensin çapı,derinliği, diyoptri değeri ile lensin niteliğinin (sert, yumuşak, gaz geçirgenliği v.b.) belirtilmesi gerekiyor. Bu şartlarda temin edilen kontakt lenslerin yenilenme süresi 2 yıldır. Küçük çocuklarda bu süre olgulara göre değişebilmektedir.
Kontakt lens solüsyonlarının bedelleri ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmamaktadır.
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...