Lazerin mucidi olarak kabul edilen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, göz rengi değiştirebilmeyi sağlayan lazer tekniğini Türkiye’ye de getirmeyi planladıklarını açıkladı. Ancak henüz bazı riskler var. Pallikaris, bu tekniğin körlüğe kadar gidebilen glokoma yol açabileceğinden şüpheleniyor. Göz rengini kalıcı olarak değiştirmek artık mümkün. Yöntem henüz deneme aşamasında. Göz Doktoru Ioannis Pallikaris, yeni yöntemi […]
13 Nisan 2015 - 12:30 'de eklendi.
Lazerin mucidi olarak kabul edilen Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, göz rengi değiştirebilmeyi sağlayan lazer tekniğini Türkiye’ye de getirmeyi planladıklarını açıkladı.
Ancak henüz bazı riskler var. Pallikaris, bu tekniğin körlüğe kadar gidebilen glokoma yol açabileceğinden şüpheleniyor.
Göz rengini kalıcı olarak değiştirmek artık mümkün. Yöntem henüz deneme aşamasında.
Göz Doktoru Ioannis Pallikaris, yeni yöntemi incelediklerini, yan etkilerini ortadan kaldırabilirlerse Türkiye’ye getirebileceklerini söyledi.
Pallikaris, “Bu lazer iristeki pigmentleri parçalıyor. Parçalanan bu pigmentler gözün içinden geri emilerek ortadan kayboluyor. Geriye mavimsi bir göz rengi kalıyor. Birkaç gün sonra San Diego’da bir toplantıya gideceğim. Bu yöntemi uygulayan doktorları tanıyorum. Onlarla bir toplantımız olacak ve Türkiye’ye de bu lazer tekniğini getirmeyi planlıyoruz. Şu zamana kadar çok sayıda kişiye uygulandı ve kısa vadede güvenli görünüyor” dedi.
Yöntem, kısa vadede başarılı olsa da riskler var. Göz alanında yaptığı buluşlar ve geliştirdiği tedavi yöntemleriyle ilgili basın toplantısı düzenleyen Dr. Pallikaris’e göre, bu lazer tekniği körlüğe bile yol açabilen glokom hastalığı riskini arttırabilir: “Teorik bazı riskleri var. Şimdiye kadar büyük bir problemle karşılaşılmamış ama bazı şüphelerimiz var. Gözdeki basıncı arttırıp glokom hastalığına neden olabilir. Bu da önemli bir rahatsızlık.”
GÖZDEN ALZHEIMER TEŞHİSİ MÜMKÜN
Toplantıda yeni bir teknikten daha bahseden Pallikaris, göz muayenesiyle Alzheimer tespitinin de önemini vurguladı ve “Retina birçok hastalığı gösteriyor. Yüksek tansiyon, kanser, diyabet gibi. Ratina testi çok kolay bir test. Tomografi ya da MR çektirmenize gerek kalmadan tespit yapılabilir. Son yıllarda ise retinada bulunan bir proteinle Alzheimer arasında özel bir bağlantı bulduk. Bu çalışmalar gittikçe ilerliyor” diye konuştu.
Haber vermeden geldiğim bu köy kahvesinde Ruşen Amca'yı görü...
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...