Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesindeki kornea nakil merkezinde 16 hastanın nakil için beklediğini ancak bağış oranının çok düşük olduğunu söyledi. Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Adana Bölge Koordinasyon Merkezi’ne bağlı Gaziantep’e Hatay, İçel, Kayseri, Kahramanmaraş, Niğde, Kilis ve Osmaniye illerinin de içinde bulunduğu organ nakil bölgesinin ilk ve tek göz bankası […]
04 Şubat 2014 - 14:14 'de eklendi.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesindeki kornea nakil merkezinde 16 hastanın nakil için beklediğini ancak bağış oranının çok düşük olduğunu söyledi.
Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Adana Bölge Koordinasyon Merkezi’ne bağlı Gaziantep’e Hatay, İçel, Kayseri, Kahramanmaraş, Niğde, Kilis ve Osmaniye illerinin de içinde bulunduğu organ nakil bölgesinin ilk ve tek göz bankası ve kornea nakli merkezinin Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açıldığını söyledi.
Prof. Dr. Karakök, nakillerin Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Onkoloji binasında, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir tarafından gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Aktif olarak 2 aylık bir süredir nakillerin gerçekleştirildiği ve bugüne kadar 34 hastanın başvurduğu kornea nakil merkezinde 12 sağ, 6 sol kornea olmak üzere toplam 18 hastaya nakil yapılmıştır. 16 hasta ise nakil beklemektedir.
Ülkemizde 11 bin civarında kayıtlı hastadan 4 bin 827’i kornea beklemektedir. Bugüne kadar toplam 5 bin 49 kornea nakli yapılmıştır. Kornea bekleyen hasta sayısına göre bağış oranı ne yazık ki düşüktür. Bu konuda vatandaşlarımızdan duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.
Prof Dr. Karakök, merkezin çalışmaları ile ilgili duyuruyu iyi yapmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu konuda halkın duyarlı olması lazım ve kadavradan temin edildiği için izne tabi değil.
Bunlar ancak organ bağışı yapan kimselerden direkt olarak da temin edilebilir. Bu insanlar tabi gören insanlardır sonuçta bunların tekrar ışığa kavuşması tekrar görmesi tabii ki bir dünyayı bağışlamak gibidir.
Bu nedenden dolayı 5 duyumuzdan biri olan görme duyusu, insanın her türlü melekesini geliştiren önemli bir duyudur.
Dolayısıyla bu insanların dünyasını geliştirmek için bizim de elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Bu hastaların tekrar görmesini sağlamak onların dünyasını genişletmenin bir insanlık vazifesi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...