Optisyeninsesi olarak Atama Bekleyen Optisyenlerin sesini en yakından duyanların arasındayız.
10 Mayıs 2016 - 12:54 'de eklendi.
Optisyenlik Okullarının artık yılda 3.000 den fazla mezun verdiğini her gecen gün işsizler ordusuna katıldıklarını açık açık söyleyerek yüzlerce kez bu önlenemez durumu gündeme taşıdık.
Yılda 55 Üniversite ve 3.000 den fazla mezun dile kolay.
Bazılarınız şimdi diyebilirsiniz ki Kamuda istihdam kaç kişiye çözüm olacak? Haklısınız, ancak bir yerden de başlamak gerekiyor. Bu kadar optisyenlik mesleğine gönül vermiş gencin umutlarına da çözüm üretmek gerekmez mi?
Kamu da istihdamın çözüm olmadığını ifade etmek sorunu çözmemektedir. Bu sorunun en kısa sürede masaya yatırılarak neler yapılması gerektiği enine, boyuna tartışılmalıdır.
Böylesine orantısız yükselen sayılar karşısında bizler ne yaptık?
Gerçekten kamuda istihdam sağlanırsa, kaç optisyene iş imkanı verilecek? Sorun çözülecek mi? Sektörün bu kadar optisyene ihtiyacı var mı?
Sorulacak çok soru var. İşin en kolay yolu kamuda istihdam, sorunu çözmez diyerek konuyu kapatmaya çalışmak, çok samimi bir yaklaşım olmasa gerek.
Bu artık sektörün ortak sorunu, Sorunu çözmek için bir yerden başlamamız gerekiyor. Neden bu kadar MYO var? Bunu da sorgulamak gerekir. Optisyenleri istihdam etmekten bahsediyoruz. Optisyenlerin istihdam edilmesi için son zamanlarda kulaktan dolma, yalan yanlış bilgiler paylaşılıyor.
Sanki Optisyenlerin kamuya atanması için kesin gibi gösterilen ”Optisyenin görev ve tanımı” değişirse bütün sorun çözülecekmiş. Bu tanımın değişmesi acaba ne kadar gerekli? Neden mi?
2013 Yılında KPSS/2’den, iki adet Optisyen Ankara Sosyal Güvenlik Başkanlığına atanmıştır. Optisyenlerin kadrosu olmadığı için evet Sağlık Teknikeri olarak atama olmadı ama aşağıdaki kılavuza bakarsanız aranan başvuru ve niteliklerin’de -3031 kodu- Optisyen aranmaktadır. Böylece ”Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni” olarak iki optisyen atanmıştır. Şimdi başa dönelim. Optisyenlik müesseseleri S.B’ den denetlemeye gelen memurlar hangi unvan da! ”Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni.”
Peki Optisyenler kamuda hangi birime atanmak istiyorlar? ”S.B bünyesinde ki Optik Müesseselerini Denetleyen Müdürlükler.”
O zaman Optisyenlerin kısa yoldan atanmaları için neden görev ve tanımları değişiyor bilen var mı ?
Bunu gündeme getirmek Optisyenlerin atamalarını uzatmak belki de çıkmaza sokmak olur. Çünkü hali hazırda üç sene önce olan atama yöntemi ile Optisyenler kamuda istihdam edilebilir.
2013 KPSS/2’de Böyle gerçekleşen bir atama yöntemi var iken Optisyenlerin görev ve tanımlarını değiştirip ( buda çok uzun bir süreç) sonrada atama bekletmek Optisyenlere ve Mesleğe çok yıllar kaybettirir.
Ayrıca 13 Mayısa’ta Devlet Personel Başkanlığına kamu kurumlarının kadro ihdası başvuruları için son gündür. Dileriz Optisyenler Haziran atamasın’da ”Veri Hazırlama ve Kontrol işletmeni” olarak kamuya atanırlar ve S.B bünyesinde düz memurlar değil, Optisyenleri Optisyenler denetler.
ÜNİVERSAL GÖZLÜK SAAT OPTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET AŞ’YE...
Optik ve gözlük sektörünün uluslararası ölçekteki en önemli ...
Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...
Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...
Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...
Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...
Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...