a balloon
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat
Optisyenin Sesi Reklam
Optisyenin Sesi Reklam
Reklamı kapat

Glokom hastaları, trafikte dikkat!

Dünya çapında körlük nedenleri arasında 2. sırada yer alan glokom üzerine Japonya’da yürütülen bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.   Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom, sürücülerin kaza yapma riskini arttırıyor. Dünyada ve ülkemizde en sık görülen glokom, özellikle 40 yaş üstü insanlarda ortaya çıkmaktadır. En sinsi hastalıkların başında gelen glokom, kalıcı körlüğe dahi sebep […]

21 Ekim 2014 - 17:02 'de eklendi.

Glokom hastaları, trafikte dikkat!

Dünya çapında körlük nedenleri arasında 2. sırada yer alan glokom üzerine Japonya’da yürütülen bir araştırma ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

 

Göz tansiyonu olarak da bilinen glokom, sürücülerin kaza yapma riskini arttırıyor. Dünyada ve ülkemizde en sık görülen glokom, özellikle 40 yaş üstü insanlarda ortaya çıkmaktadır. En sinsi hastalıkların başında gelen glokom, kalıcı körlüğe dahi sebep olabilmektedir.

 

Glokom, her ne kadar her yaştan insanı etkilese de özellikle artan yaşla birlikte görülme sıklığı da artmaktadır. Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen glokom, göz içi basıncının görme sinirini incelterek hasara uğratması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olup, bulanık görme, gece görüşünde ışık yansımalı görüş, televizyon izlerken göz etrafında ağrı ve baş ağrısı gibi belirtilerle kendisini göstermektedir.

 

Glokom, erken fark edilmezse kalıcı körlüğe dahi sebep olabilmektedir. En sinsi göz hastalıklarının başında gelen glokomda hastalar, rahatsızlığı ancak görme duyularını yüzde 40 oranında kaybettiklerinde anlayabilmektedirler. Bu da biz doktorların hastalığı kontrol altına almamızı geciktirmektedir.

 

Glokomu olan sürücüler dikkat

Glokom hastalığı, hastanın görme alanını yavaş yavaş daraltmakta ve yan görüş alanının yitirilmesine neden olmaktadır. Hasta, glokom dolayısıyla yan görüş alanını kaybettiği için özellikle aniden yola çıkan araçları ya da kişileri fark edemez. Ancak arabasının kapı kenarlarını çarpmaya ya da yanındaki araçları göremediği için yaptığı trafik kazalarıyla glokom hastası olduğunu farkına varır.

 

En son Japonya’da glokom hastaları üzerine yapılan bir araştırma, glokom hastalarının normal görüşe sahip kişilere göre 2 kat daha fazla trafik kazası yaptıklarını ortaya koymuştur. Yan bakış alanlarındaki daralma, ışık hassasiyeti, bulanık görme, karanlıkta görüşün azalması gibi etkenler yapılan bu kazaların en önemli sebepleridir. Bu tehlikeli duruma neden olmaması için glokom olduğunu düşünen kişilerin vakit kaybetmeden göz muayenesinden geçmelerini tavsiye ediyorum. Hayatınızı riske atmayın!

 

Glokom hastalığının teşhisinden sonra, hastalığın kontrol altına alınması için hastalara çok fazla görev düşmektedir. Glokom hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken noktalar ise şu şekildedir; -Mümkün olduğunca gece araç kullanmayın. Eğer araç kullanmak zorundaysanız, o zaman bir yakınınızdan mutlaka yardım isteyin.

 

-Açık renkli ve özellikle sarı renkli camlar, mavi ışığı süzerek daha net bir görüşün elde edilmesini sağladığı için gece direksiyon başına geçildiğinde bu tarz gözlükler kullanılmalıdır.

 

-40 yaşından itibaren herkesin düzenli olarak göz muayenesi yaptırması gerekmektedir. Hastalığın kontrol altına alınmasındaki en önemli faktör ise, kişilerin özellikle 40 yaşından sonra düzenli olarak göz muayenelerini yaptırmalarıdır.

Rutin olarak yaptırılacak bu kontroller ile hastaların yaşam kaliteleri önemli oranda yükselecek ve kalıcı sağlık sorunlarına sebep olacak hastalıkların önüne geçilebilecektir.

 

Etiketler :
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Göz Taraması ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Gö...

Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücretsiz göz taraması yapıldı....

OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebilir, 7/24 Erişim, İndir & Oku....

Lens Solüsyonlarında Kdv değişikliği Lens Solüsyonlarında Kdv değişikliği...

"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"...

Ağustos 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Ağustos 2024 SGK Reçete bedelleri ödemes...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık bankalar gelen ödemeleri bir gün bekletemeyeceklerdir. Ödemelerinizi almanız g...

HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTERMİSİNİZ?(Yorum Yok)
Subscribe
Notify of
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Hocaoğlu Optik
SON EKLENEN HABERLER
ZEİSS’ den Öğrencilere Ücretsiz Göz Taraması ZEİSS’ den Öğrencil...

Antakya Yayladağı’nda öğrencilere Beta Optik tarafından ücre...

OptisyeninSesi e dergi/ 132.Sayı OptisyeninSesi e dergi/ 1...

Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...

Lens Solüsyonlarında Kdv değişikliği Lens Solüsyonlarında Kdv ...

"Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranların...

Ağustos 2024 SGK Reçete bedelleri ödemesi Ağustos 2024 SGK Reçete b...

Kurum ile Bankaların protokolleri sona erdiği için artık ban...

LVMH, Mykita’ya yatırım yapmayı planlıyor LVMH, Mykita’ya yat...

Thélios azınlık hissesi planlarken, kalan hisseler kreatif d...

6-13 yaş arası çocuklarda ekran süresi günde ortalama 6,4 saat 6-13 yaş arası çocuklarda...

Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Şuayip Birinci, yapılan bir...

Şeyh Optik Şeyh Optik

Nemrut taş heykellerinden birine sanal ortamda giydirdiğimiz...

10 Kasım matemi gazetelerin tarihi manşetlerinde: Babamızı Kaybettik 10 Kasım matemi gazeteler...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal A...

OptikPro V2.0.0 Yayında OptikPro V2.0.0 Yayında

Kod8 Yazılım Teknolojilerinden Optik Mağazaları İçin Yeni Dö...

Yılın söyleşisi Yılın söyleşisi

Bu söyleşi çok ses getirecek. Mutlaka izleyin. Odaların ve B...

Magazin HABERLERİ
Web TV