Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ), 9-15 Mart Dünya Glokom Haftası sebebiyle bir karma sergi açıldı. Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Glokom Birimi tarafından Mermer Salon’da ‘Sinsi Glokomu Yenelim’ adlı tema ile açılan karma sergi ile ilgili olarak açıklama yapan Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Başkanı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. […]
13 Mart 2014 - 2:01 'de eklendi.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde (ESOGÜ), 9-15 Mart Dünya Glokom Haftası sebebiyle bir karma sergi açıldı.
Türk Oftalmoloji Derneği (TOD) Glokom Birimi tarafından Mermer Salon’da ‘Sinsi Glokomu Yenelim’ adlı tema ile açılan karma sergi ile ilgili olarak açıklama yapan Türk Oftalmoloji Derneği Glokom Birimi Başkanı ve ESOGÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, serginin glokom konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlayan önemli bir proje olduğunu belirtti. Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, serginin, 11-12 Mart tarihlerinde ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Mermer Salon’da, hafta kapsamında 13 Mart’ta ise, Espark Alışveriş Merkezinde (AVM) açılacak stantlarda glokom hakkında bilgilendirme yapılacağını ve standı ziyaret eden vatandaşların göz tansiyonlarının ölçüleceğini söyledi.
Erken tanı ve tedavi edilmediği takdirde körlüğe neden olabilen glokom hakkında da açıklama yapan Prof. Dr. Nilgün Yıldırım, şunları kaydetti:
“Glokom, genellikle herhangi bir belirti vermeyen sinsi bir göz siniri hastalığıdır. Dünyada geri dönüşü olmayan körlüğün başta gelen ikinci nedeni olan glokomdan, 2020 yılında tüm dünyada 11 milyon kişinin kör olacağı tahmin edilmektedir. Göz tansiyonu yüksekliği glokom için en önemli risk faktörüdür. Yükselmiş göz içi basıncı, görme sinirine baskı yaparak sinir liflerinin hasar görmesine neden olur. Bir kişide glokom gelişmesini engellemek şu an için olanaklı değilse de, erken tanı ile göz siniri hasarının engellenmesi ve görmenin korunması sağlanabilir. Bu nedenle toplumda glokom farkındalığı oluşturmak üzere Dünya Glokom Birliği ve Dünya Glokom Hastaları Birliği’ nin organizasyonu ile çeşitli etkinlikler yapılarak; glokom hastalığının seyri, hastalığın tehlikeleri ve tedavi yöntemlerine dikkat çekilmektedir’’ dedi.
Prof. Dr. Yıldırım ayrıca, 40 yaş sonrası yılda bir, ailesinde glokom öyküsü olanlarda ise 35 yaştan itibaren senede bir yapılan göz muayenesi ile glokom hasarından korunmanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...
Meslek camiamızın büyük çınarlarından, gönüllerimizde derin ...
SGK’nın iki yılda bir uyguladığı gözlük geri ödeme politikas...
ABD’nin Çin Menşeli Optik Ürünlere Vergi Artışı, Gözlük Sekt...