Son zamanlarda presbiyopi (yakını görememe) kusurunun lazerle tedavi edildiği billboardlarda boy göstermeye başladı. Türkiye Optik, optometrik meslekler derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Murat Destici, 40 yaşından sonra ortaya çıkan presbiyopi (yakını görememe) olarak adlandırılan görme kusurunun radyo dalgaları ya da cerrahi bir yöntemle tamamen kalıcı bir çözüm yöntemi olmadığını belirtti. Destici, bazı oftalmologların (göz bilimci) yakın […]
05 Ekim 2013 - 10:43 'de eklendi.
Son zamanlarda presbiyopi (yakını görememe) kusurunun lazerle tedavi edildiği billboardlarda boy göstermeye başladı.
Türkiye Optik, optometrik meslekler derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Murat Destici, 40 yaşından sonra ortaya çıkan presbiyopi (yakını görememe) olarak adlandırılan görme kusurunun radyo dalgaları ya da cerrahi bir yöntemle tamamen kalıcı bir çözüm yöntemi olmadığını belirtti.
Destici, bazı oftalmologların (göz bilimci) yakın gözlüklerinden kurtulun ya da yakın görmeye çare sloganıyla yaptıkları operasyonla ilgili şöyle konuştu: “ CK operasyonu yapan radyo frekans dalgaları ile korneaya 6 veya 12 adet spot yapan tekniktir. Ancak bu yöntemle yakının tamamen düzeltilmemekte, yakını düzeltirken uzağı bozmak gerekir. Ayrıca bu yöntemle elde edilen düzelme kalıcı olmamaktadır. Gözün saydam tabakasının eğrilik bozukluğuna sebep olduğu başka göz hekimleri tarafından da kabul edilmektedir.
Ancak reklamlarla sanki yakın görme tamamen düzeltiliyormuş intibası yaratılmıştır.
İşte bu da meslek örgütleri olarak bizlerin her zaman karşı olduğumuz etik dışı pazarlama yöntemlerine örnektir. Bu yönteme çok sayıda cerrahi klinikte karşı olduğunu açıklamıştır. Göz yaşayan ve yaşlanan bir organdır. Düzeltici etkinin uzun ve verimli olması mümkün gözükmemektedir.”
Zararsız ve tedavi edici yöntem olarak göz hekimlerinin tavsiye ettiği reçete ile alınan gözlükler olduğunu belirten Destici, “ Görme kusuru olan miyop, hipermetrop, astigmat ve presbiyopi gibi görme kusurlarını düzeltmekte en sağlıklı yöntem gözlüktür” şeklinde konuştu. (Esra Yücel)
Türkiye’ nin optik dijital dergisi, Tüm cihazlarda erişilebi...
Çinli Bilim İnsanları Kızılötesi Görüşe Sahip Lens Geliştird...
Gözlükler, günlük kullanım için optimize edilmiş olup, kulla...
Gerçek şu ki, gözlük ve kontakt lensler halen görme bozukluk...
Süreyi geçirmeyin, hizmet devamlılığı ve hasta memnuniyeti i...
Almanya Gözlükçüler Birliği (ZVA), Yazılı olarak yapmış oldu...
Avustralyalı araştırmacılar, düzenli göz testlerinin bunama ...
Sağlık Bakanlığı, halk sağlığını korumak ve vatandaşların gü...
Alakasız SGK Belgeleriyle Optik Sektörü Hedefte – 200 TL’lik...
Küresel kontakt lens pazarı, 2024 itibarıyla yaklaşık 10 mil...