CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’de son bir yıl içerisinde bin eczanenin kapandığını, 4 bin eczanenin ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Eczanelerini kapatan eczacıların çoğu işsiz kalırken, kimisi de başka bir üniversite okuyup meslek değiştirmektedir” dedi. Türeli, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde eczacıların sorunlarını […]
20 Ekim 2014 - 13:25 'de eklendi.
CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türkiye’de son bir yıl içerisinde bin eczanenin kapandığını, 4 bin eczanenin ise kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Eczanelerini kapatan eczacıların çoğu işsiz kalırken, kimisi de başka bir üniversite okuyup meslek değiştirmektedir” dedi.
Türeli, TBMM Başkanlığı’na, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle sunduğu soru önergesinde eczacıların sorunlarını gündeme getirdi.
Eczacıların oluşturduğu sivil toplum örgütleri tarafından hazırlanan raporlarda, Türkiye’de son bir yıl içerisinde bin eczanenin kapandığının, 4 bin eczanenin de kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunun görüldüğünü belirten Türeli eczanelerini kapatan eczacıların çoğunun işsiz kaldığını, kimisinin de başka bir üniversite okuyarak meslek değiştirdiğine dikkati çekti.
Eczacılık fakültelerinden her yıl ortalama 1.500 mezun verildiğini anımsatan Türeli, “Mezunların açtıkları eczanelerin ise en fazla 3 yıl dayanabildiği daha sonra kapandığı belirtilmektedir.
Bu nedenle, eczacılar ayakta kalabilmek için bitkisel ilaç satıp, promosyon vermeye başlamışlardır” dedi.
-KAPANMA GEREKÇELERİ NELERDİR?-
Eczanelerin içerisinde bulunduğu ekonomik dar boğaza ilişkin bir an önce kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini ifade eden Türeli, önergesinde şu sorulara yer verdi:
-2003-2013 yılları arasında kaç eczane kapanmıştır? Bu eczanelerin kapanma gerekçeleri nelerdir?”
“-Sağlık hizmetlerinin önemli bir halkası olan Eczacılık sektöründeki bu kötü gidişata ilişkin Bakanlığınızda bir değerlendirme yapılmış mıdır?
-Eczacılık sektöründe yaşanan sıkıntıyı giderebilmek amacıyla hazırlanmış bir proje var mıdır? Varsa projenin detayları hakkında bilgi verir misiniz?
-İşsiz kalan eczacıların yaşadığı sorunlara ilişkin çözümler üretilmesi düşünülmekte midir?
“Optisyenlik müesseselerinde, gözlük camı, çerçevesi ve kont...
Depremler, sadece fay hatlarını değil, toplumsal refleksleri...
“Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin ...
Eğer optik sektöründe çalışıyorsanız, anketime katılarak hem...
Mekânın cennet olsun sebebi hayatım Gözlükçübaşı Sedat Hoca ...
Kendilerini ve mesleğimize kazandırdıklarını iyi duygularla ...
UV koruyucu ve CE belgeli ürünler, TİTCK tarafından tıbbi ci...
Birileri hâlâ rahatça “Optometrist” unvanını kullanabiliyor,...
Görmek bazen net bir camla başlar ama asıl mesele onun ardın...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde kaçakçılıkla mücadele kapsamı...