E-reçeteye geçişle birlikte e-imzanın kullanım alanları çoğalmaya başladı. Yasalaşmasının ardından SGK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 15 Ocak 2013 tarihi itibariyle hekimler tarafından yazılan tüm reçetelerin, e-reçete olarak yazılması gerektiği vurgulanmış ve bu tarihten itibaren yazılmış olan kağıt reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmayacağı da duyurulmuştu. E-reçeteye geçişle birlikte Eczacılar cephesinde de e-imzanın kullanım alanları çoğalmaya başladı. E-reçete, […]
02 Mayıs 2013 - 18:48 'de eklendi.
E-reçeteye geçişle birlikte e-imzanın kullanım alanları çoğalmaya başladı.
Yasalaşmasının ardından SGK Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalarda 15 Ocak 2013 tarihi itibariyle hekimler tarafından yazılan tüm reçetelerin, e-reçete olarak yazılması gerektiği vurgulanmış ve bu tarihten itibaren yazılmış olan kağıt reçetelerin eczaneler tarafından karşılanmayacağı da duyurulmuştu.
E-reçeteye geçişle birlikte Eczacılar cephesinde de e-imzanın kullanım alanları çoğalmaya başladı. E-reçete, Eczacı Bilgi Sistemi (EBS) ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Ulusal Bilgi Bankası (TİTUBB) sistemlerinin kullanımında da e-imza gerekliliği ortaya çıktı.
Bu gündem kapsamında Türk Eczacıları Birliği, Türkiye genelindeki 20 bin eczacı ve eczane için gerekli olan e-imza çözümünü özel bir şirket ile yaptığı anlaşmayla eczacılara sunmaya başladı.
TEB Başkanı Ecz. Erdoğan Çolak, e-imza sözleşmesinin imzalandığı 30 Ocak 2013 tarihinden itibaren bugün itibariyle 9 bin 479 eczacının hızlı bir biçimde sisteme entegre olduğunu belirtti ve ekledi; “E-imza özellikle eczacılar için önemli bir adımdır. Çünkü biz eczacılar artık, e-reçete uygulaması, Eczacı Bilgi Sistemi ve İlaç Takip Sistemi ile birlikte pek çok işlemi kağıt ile değil, elektronik ortamda yapıyoruz.
Bunun da bize sağladığı avantajlar kaçınılmazdır. Her şeyden önce bizi kırtasiye ve bürokratik işlemlerden kurtarıyor, kağıt israfından kurtarıyor, enerji ve zamandan tasarruf etmemizi sağlıyor, arşivleme kolaylığı getiriyor.
Türk Eczacıları Birliği olarak 20 bin eczacımız için çözüm üreten özel bir şirket ile yaptığımız işbirliğimizin uzun yıllar devam edeceğini umut ediyor, kendilerine teşekkür ediyoruz.”
ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı %10'luk gümrük vergisi, gözlük...
Menrad Group'un Almanya'daki tüzel kişiliği Ferdinand Menrad...
Ülkemizde gözlük sektörü milyonlarca dolarlık önemli bir sek...
Bangladeşli işçilerin katıldığı bir araştırmada gözlük kulla...
İçimizi ısıtan bahar aylarına geçiş döneminde uyanan doğa, m...
Renk körleri herhangi bir şart aranmadan, tek gözüyle görenl...
Otizm, sözel ya da sözel olmayan iletişimde zorluk yaşanması...
2025 yılı tüm sağlık hizmeti sunucularının Nisan ayında Kuru...
Görme bozuklukları dünya genelinde artış gösterirken, reçete...
Deniz Yaşamını Koruma Derneği (DYKD) tarafından Marmara Deni...